PSD a numit al cincilea șef Tarom în mai puțin de un an

DE Adelina Sahlean | 16.10.2019 - 11:07
Răzvan Cuc/Foto: Inquam

Pe ultima sută de metri a mandatului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, continuă să numească noi directori. După ce Marius Chiper a revenit la șefia CFR SA, înlocuindu-l astfel pe Constatin Axinia, a venit rândul Mădălinei Mezei de la TAROM să lase loc unui nou șef.

SHARE

Noul director general al TAROM, al cincilea din acest an, este pilotul Valetin Gvinda. Mădălina Mezei fusese numită la șefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot de Cuc. Înainte de a prelua frâiele companiei de stat, aceasta a fost reprezentantul companiei la Bruxelles, potrivit Mediafax.

În scurtul său mandat s-a vorbit despre o amplă restructurare a companiei aeriene de stat. Pe 19 septembrie TAROM a notificat sindicatele că urmează să restructureze peste 300 de locuri de muncă din zona administrativă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, avansa, însă, în urmă cu două luni și o reformare a departamentul tehnic.

„Să vedem şi ce facem la departamentul tehnic. Din cei aproximativ 470 de angajaţi de la tehnic, o parte dintre ei nu lucrează la întregul potenţial. Şi atunci cred că ar fi indicat să facem un centru de profit separat, se se întreţină tehnicul singur, din contracte de reparaţii de aeronave ale altor companii, nu doar Tarom. Veniturile de la terţe companii sunt în scădere. Cred că trebuie dat un imbold să lucreze cu cât mai multe companii”, declara Răzvan Cuc, potrivit Agerpres.

Ca mai toți directorii din ultima vreme ai companiei aeriane de stat și Mădălina Mezei a vorbit despre posibilitatea reluării de către TAROM a zborurilor către SUA și China.

Potrivit RFI, planurile erau ca din vara anului viitor TAROM să zboare din nou către New York.

”Vrem să avem zboruri operaționale București-New York în vara anului viitor, dar lucrurile nu sunt deloc simple. (…) Aeroportul vizat va fi JFK, cel mai mare aeroport al New Yorkului, iar numărul de zboruri va fi de cam 4-5 pe săptămână. (…) Prețul unui bilet București – New York va avea un preț mediu de 1000 de dolari”, a declarat aceasta, potrivit RFI, la începutul acestei luni.

Aceasta a fost înlăturată din funcție înainte ca TAROM să recepționeze primul ATR72-600 din cele nouă comandate în această vară care vor înlocui complet flota actuală de ATR-uri. Consiliul de Administrație al companiei de stat l-a numit pe pilotul Valentin Gvinda în funcția de director general.

TAROM a raportat pierderi de 66,3 milioane de lei după primele șase luni ale acestui an și se îndreaptă spre al doisprezecelea an fără profit.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -