Proxenetul Saven și concubina lui se lăfăiau în lux. Percheziții simultane în România și Irlanda

DE Adrian Costin | Actualizat: 21.05.2023 - 16:06
Banda lui Saven a ajuns în arest Foto: INQUAM Photos/Mihaela Ionela Bobar

Proxenetul Saven și concubina lui se lăfăiau în vile de lux și strânseseră peste un milion de euro din exploatarea unor tinere amărâte în România și în străinătate.

SHARE

Proxenetul Saven Peter, un interlop din Râmnicu Sărat, și concubina lui au făcut milioane de euro de pe urma exploatării unor tinere amărâte în România și în Irlanda.

Pentru a-i prinde pe proxeneți, au fost făcute 17 percheziții în România și două în Irlanda, în Galway și Limerick.

Începând cu anul 2017, un număr de 12 persoane din Râmnicu Sărat, județul Buzău, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat până în anul 2023, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere.

Citește și: Mircea Nebunu, urmărit, a pus imagini cu ziua finului interlop Romi Neguș. Acum doi ani se amenințau

Astfel, membrii grupului coordonat de interlopul Sever ar fi racolat mai multe tinere, din județele Buzău, Vrancea, Brăila, pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie și Irlanda pentru a practica prostituția în folosul acestora.

„Serviciile sexuale ar fi fost anunțate pe site-uri web dedicate, iar actele infracționale s-ar fi săvârșit în apartamente închiriate, din diferite oraşe. Membrii grupului ar fi transferat încasările în România, unde ar fi achiziționat diferite active valoroase, bunuri mobile și imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Proxenetul Saven și concubina lui se lăfăiau în lux

În urma perchezițiilor din România, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 21.470 de euro, 4.300 de lei, 70 de lire sterline, 12 telefoane mobile, mai multe carduri bancare, un laptop, o cantitate de cocaină, drog de mare risc, și înscrisuri.

„De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la șase imobile și șase autoturisme, până la concurența a 481.000 de lire sterline și 427.000 de euro.

Două dintre autoturismele indisponibilizate, în valoare de 100.000 și respectiv 40.000 de euro, au fost preluate în custodie de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate”, transmite IPJ Buzău.

În urma perchezițiilor din Irlanda, a mai fost depistat un bănuit. De asemenea, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor nouă telefoane mobile, un laptop și  înscrisuri.

Perchezițiile domiciliare s-au desfășurat în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare irlandeze şi britanice, prin intermediul EUROJUST.  La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au fost conduse, în vederea audierii, nouă persoane, conform Adevărul.

Pe 20 aprilie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, a dispus arestarea preventivă a celor cinci persoane reținute, pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Ploieşti, precum și al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te