Profesorul de la Medicină care și-a îndemnat studenții să nu poarte mască, destituit

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 29.09.2021 - 16:26
Profesorul Leon Zăgrean recomandă legume în loc de vaccin în lupta cu COVID-19. Foto: pagina personală de Facebook

Șeful de catedră de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) București care le cere studenților să nu poarte mască de protecție anti COVID-19 și care distribuie pe Facebook teoriile conspiraționiste a fost destituit după ce Newsweek România a făcut publice părerile sale.

SHARE

Profesorul doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, susține că masca de protecție este un instrument al fricii.

Mai mult, în timpul unui examen, desfășurat chiar în interiorul instituției de învățământ suuperior, Leon Zăgrean le-ar fi cerut studenților să nu mai poarte mască. 

„Un aspect îngrijorător a fost că la unul dintre examene am intrat, fără mască, într-un amfiteatru, bineînțeles respectându-se normele de distanțare fizică, cu intenția de a solicita studenții pentru o fotografie, fără mască, ținând seama că toate cursurile din semestrul trecut au fost online. Spre surpriza mea, doar câțiva studenți au răspuns pozitiv...”, s-a plâns profesorul pe Facebook.

Citește și: Un profesor de la UMF București îndeamnă studenții să nu poarte mască. „E un instrument al fricii”

În plus, pe Facebook difuzează teorii ale conspirației, dar și sfaturi ca oamenii să nu se vaccineze anti-COVID-19, pentru că morcovul, ceapa și ciupercile ar fi mai bune decât orice vaccin. 

Pe 4 august a distribuit afirmațiile antropologului Ovidiu Coșbuc, din Bistrița, care, printre altele amintește în CV-ul său „o experiență de moarte clinică 3 minute la Clinica Ortopedică din Cluj-Napoca în timpul unei intervenții chirurgicale, după un accident grav pe pista de schi ce a avut loc în luna ianuarie 1978.”

„În martie - aprilie 2020, am lansat aici pe Facebook o reflecţie cu privire la situaţia Covid 19 şi efectele în timp a acestei Agende globale... Am urmărit, asemeni vouă, întreaga poveste de-a lungul timpului şi am tăcut, considerând posibilitatea ca cei ce conduc lumea din umbră să se liniştească, iar oamenii de rând să se ridice din genunchi dacă vor să-şi recupereze demnitatea.

Citește și: Profesorul Zăgrean de la UMF București distribuie conspirații: „Unde dracu' e pandemia?”

Profesorul susține că a fost destituit ilegal

După ce Newsweek România a scris despre opiniile anti medicină ale doctorului Leon Zăgrean, profesorul a fost cercetat de Comisia de etică a UMF și destituit din funcția de șef al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale.

Destituirea a fost anunțată chiar de către cadrul universitar, care a recunoscut că cercetarea sa disciplinare a intervenit după articolele din Newsweek România.

„Pornind de la articolul apărut în ziarul Național, care mie mi s-a părut absolut rezonabil, site-ul newsweek.ro a publicat un material foarte denigrator la adresa mea, care a răstălmăcit lucrurile, iar Comisia de etică și deontologie a UMF Carol Davila București s-a autosesizat și mi-a cerut să dau lămuriri asupra acestor aspecte.

Apoi conducerea universității m-a destituit din funcția de șef de disciplină.

Destituirea s-a făcut într-un mod total ilegal și au numit pe altcineva, deși conform regulamentelor universității, numirea șefilor de discipline se face în urma alegerilor. Astăzi (n.r. ieri) avem ședința de Senat și și am cerut rectorului să analizeze această situație, pentru că eu nu pot să accept aceste modificări ilegale, aceste mișculații. Mă voi adresa chiar și justiției, dacă va fi nevoie.

Au încercat să mă șantajeze cu prelungirea activității didactice, peste vârsta de pensionare, care a fost aprobată de Senatul universității în primăvară. Le-am spus că pot ieși la pensie, nu am o problemă cu acest lucru, dar nu vreau să-mi termin cariera ieșind pe ușa din spate”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean pentru publicația Național.

Informația privind destituirea din funcția de șef al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale a profesorului Leon Zegrean a fost confirmată și de sursele Newsweek România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te