Un profesor de la UMF București îndeamnă studenții să nu poarte mască. „E un instrument al fricii”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.09.2021 - 15:48
Leon Zăgrean, profesor de la UMF București, îndeamnă studenții să nu poarte mască. „E un instrument al fricii”. Foto Național
Leon Zăgrean le cerea studenților să nu poarte mască.
Șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.îndeamnă la nevaccinare
Legumele sunt mai bune ca un vaccin, zice doctorul de la UMF Carol Davila

Profesorul doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul UMF „Carol Davila” din București, susține că masca de protecție este un instrument al fricii.

SHARE

Acesta le cere studenților să nu poarte mască la cursuri. Propune, în loc de vaccin anti COVID-19, legume.

Leon Zăgrean este doctor, profesor universitar și șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

Cadrul universitar susține că masca de protecție, folosită de doctori dinainte de pandemia de COVID-19 în actul medical, este „un instrument al fricii”. De altfel, în timpul unui examen, desfășurat chiar în interiorul UMF, Leon Zăgrean le-ar fi cerut studenților să nu mai poarte mască. 

În plus, pe Facebook difuzează teorii ale conspirației, dar și sfaturi ca oamenii să nu se vaccineze anti-COVID-19, pentru că morcovul, ceapa și ciupercile ar fi mai bune decât orice vaccin. 

 

„Ruptură dintre oamenii de știință și stradă”

Leon Zăgrean a afirmat, la o conferință pe problemele pandemiei organizată de Academia de Științe Medicale, că s-a folosit frica pentru a se impune măsuri în rândul populației, potrivit publicației Național.

„Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean.

Unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical, susține prof.dr. Leon Zăgrean.

„Detectarea schimbărilor de expresii emoționale este crucială pentru comunicarea interumană. Unul din dezavantajele mari ale purtării obligatorii de mască în mod cert este diminuarea posibilității de comunicare”, a afirmat prof.dr. Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Surprins că studenții poartă mască

Aceasta nu este singura poziție controversată a doctorului care predă la UMF București. În februarie, când numărul zilnic de infectări cu coronavirus era ridicat în România și campania de vaccinare anti-COVID-19 abia la început, Leon Zegrean se plângea pe Facebook că studenții au venit la un examen cu mască.

„Un aspect îngrijorător a fost că la unul dintre examene am intrat, fără mască, într-un amfiteatru, bineînțeles respectându-se normele de distanțare fizică, cu intenția de a solicita studenții pentru o fotografie, fără mască, ținând seama că toate cursurile din semestrul trecut au fost online. Spre surpriza mea, doar câțiva studenți au răspuns pozitiv...”

În februarie, ca și astăzi, purtarea măștii de protecție în interior era obligatorie. Mai mult, s-a dovedit că studenții au fost, în acest caz, mai înțelepți decât profesorul lor

Citește și: VIDEO Filmare nocturnă cu podul de 500 milioane € de la Brăila la care se lucrează non-stop

Profesorul Zegrean: Legumele, mai bune ca un vaccin

Profesorul universitar nu militează doar împotriva măștii de protecție, ci și împotriva vaccinului anti-COVID-19. Acesta a distribuit mai multe postări în care susține alternative „naturiste” sau invocă motive religioase.

Șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București afirmă că o combinație de ceapă, morcovi și ceapă e mai bună decât o imunizare împotriva coronavirusului printr-o doză de vaccin. 

Mai mult, Leon Zăgrean compară vaccinarea cu trădarea lui Iisus Hristos de către Iuda.

Newsweek România nu a reușit să îl contacteze pe Leon Zăgrean pentru a-l întreba cum poate un medic să facă astfel de afirmații. Vom mai încerca în perioada următoare. De asemenea, vom reveni și cu poziția UMF „Carol Davila” față de ceea ce susține profesorul universitar.

Citește și: VIDEO Aventurile lui Van Damme în România: petrecere cu Dani Mocanu, beție în taxi, bătut în baruri

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te