Primarii din țară au de ales între proiectele de investiții sau organizările de petreceri. Buget mic

DE Alexandra Lupascu | 16.11.2023 - 08:21
Primarii din țară au de ales între proiectele de investiții sau organizările de petreceri. Buget mic Foto: facebook/Adrian Veștea

Primăriile nu vor primi derogări de la ordonanța care limitează cheltuielile publice pentru a organiza petreceri de final de an.

SHARE

Primăriile nu vor primi derogări de la ordonanța care limitează cheltuielile publice pentru a organiza petreceri de final de an.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat că, până în acest moment, 250 de primării au solicitat derogări de la ordonanța prin care Executivul vrea să țină sub control cheltuielile publice pe final de an.

Întrebat dacă au fost și primării care au cerut derogări pentru a organiza petreceri pentru finalul anului, ministrul a spus că au existat și astfel de solicitări, ale unor edili care nu au avut o procedură prealabilă de achiziții pentru evenimente, însă sunt cereri care nu mai pot fi onorate acum.

Pe de altă parte, în privința investițiilor importante, Veștea a mai precizat că, de la caz la caz, în funcție de modul în care primarii își fundamentează solicitările, se va ține cont de necesitatea acestora, astfel încât să nu fie blocate.

Primarii din țară au de ales între proiectele de investiții sau organizările de petreceri. Buget mic

„Am avut astăzi o evaluare, referitor la toate solicitările pentru care autoritățile publice locale doreau să facem memorandumuri, pentru a le înlesni toate aceste cheltuieli. Avem centralizate până acum 250 de astfel de solicitări.

250 de primării care, de cele mai multe ori, ridică aspecte comune, care țin de evenimente, precum sfârșitul de an, evenimente care țin de adiționarea unor acte pe parte de investiții, de cumpărare a unor imobile, de finalizare sau începere a unor asfaltări.

Am evaluat fiecare dintre acestea. Am avut în cursul zilei de azi întâlnire cu ministrul Finanțelor și vom face în așa fel încât să nu existe blocaj pentru toate proiectele care reprezintă investiții și să găsim soluția pentru a închide anul cum se cuvine”, a declarat ministrul Dezvoltării la Digi 24.

În ceea ce privește solicitările pentru cheltuieli legate de petrecerile de revelion, Adrian Veștea a precizat că au fost și astfel de cereri din partea unor primari, care nu au derulat proceduri de achiziții în prealabil, cereri care nu pot fi onorate.

Citește și: Ponta: 1.000.000 € pe an din consultanță. A luat 400.000 € ca avocat deși a intrat în barou pe fals

„Au fost astfel de solicitări, sunt solicitări care, la finele unui an bugetar, în situația în care nu ai avut o procedură prealabilă de achiziții pentru evenimente.

Dacă nu au făcut-o până acum, nu au posibilitatea să o facă.

Citește și: Noul șef al CNATDCU a dat verdict de neplagiat în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta

De la caz la caz, în funcție de modul în care își fundamentează toate aceste aspecte, vom ține cont și vom încerca să nu blocăm investițiile.

Îi asigur pe toți colegii din administrația publică de faptul c-am avut discuții luni cu Asociația Municipiilor din România, le-am cerut un punct de vedere, am dorit să văd ce aspecte solicită Guvernului, iar noi vom pregăti derogările, încât să nu intrăm în blocaj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te