O rețea de români și sârbi trafica migranți din centrele de refugiați. 300 au fost prinși

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.03.2023 - 11:08
Polițiștii au descins acasă la traficanți Foto: captură video de la percheziții/Poliția de Frontieră-DIICOT

Poliția de Frontieră și DIICOT au spart o rețea de traficanți care transporta migranți în vestul Europei, prin România. Gruparea era formată din cetățeni sârbi și români, iar victimele erau racolate din centrele de refugiați.

SHARE

Poliția de Frontieră și DIICOT au spart o rețea de traficanți care transporta migranți în vestul Europei, prin România. 

Autoritățile au făcut zeci de percheziții în vestul țării.

Prețul pe care îl plăteau migranții să ajungă în Europa de est prin România. 300 au fost prinși

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Biroul Teritorial Caraș Severin împreună cu polițiști de frontieră specializaţi în combaterea

 migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au fpcut marți, 21 martie,  29 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş şi Caraș-Severin într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Citește și: VIDEO Peste 60 de migranți morți în barca scufundată în Italia. Traficanții aruncau copii în mare

Anchetatorii spun că în perioada octombrie 2021 - martie 2023, mai multe persoane, cetățeni români și sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România.

”Membrii grupului infracțional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza

 județului Caraș-Severin. Ulterior migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest.

Citește și: Zeci de migranţi au murit după ce ambarcaţiunea lor a naufragiat în apropiere de oraşul Crotone

Grupurile de migranți, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi, care în schimbul unor sume cuprinse

 între 500-1000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiați din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România”.

300 de migranți întorși din drum

Au fost  interceptate  și oprite un număr de 29 de  transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupului  infracţional, transporturi în care au fost identificaţi un număr de aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

Citește și: Poliţia a prins, la graniţa României, migranţi care sprintau efectiv spre Ungaria vecină

Peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin.

”La acțiune participa şi polițiști din cadrul SCCO Caraș-Severin  si jandarmi din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, au transmis Poliția de frontieră și Diicot.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te