Planta care reduce rezistenţa organismului la insulină şi menține silueta. Costă 5 lei. Iată cum poate fi consumată și ce alte beneficii mai are.
Reduce rezistența organismului la insulină și menține silueta
Rubaraba are beneficii la care nici nu te-ai aștepta și poate fi consumată sub mai multe forme. De asemenea, este excelentă într-o dietă slabă caloric și poate fi ingredientul special din preparate precum plăcintele sau ciorbele.
Citește și: Ce dietă și cât sport sunt necesare pentru o viață mai lungă? Alegerile zilnice pot bate genetica
Deși este cunoscută drept rubarbă, această plantă mai are și alte denumiri populare precum: revent, rabarbăr (Transilvania), rabarbură, rabarber, rabarbară.
Când o consumi proaspătă rece ajută la echilibrarea acizilor stomacali şi la reglarea digestiei. De asemenea, este tonică şi regeneratoare a celulelor hepatice, scade tensiunea arterială şi reduce colesterolul rău.
Totodată, rubarba reduce şi presiunea arterială şi este recomandată femeilor aflate la menopauză. Are şi proprietăţi antibacteriene şi ajută la inhibarea afecţiunilor produse de stafilococul auriu. Vitamina K din rubarbă reduce rezistenţă organismului la insulină şi ajută la tratarea afecţiunilor renale.
Cu toate că are atâte beneficii, rubarba trebuie consumată după anumite reguli. În general, tulpinile sunt cele mai folosite. Pețiolul se folosește primavara, iar rizonii, doar toamna și numai cei de la plantele care au cel puțin 8 ani.
Citește și: Fructele și legumele pe care nu trebuie să mănânci seara. Ce se întâmplă în organism dacă le consumi
Tulpinile se taie de la bază și de la vârf, fix de acolo de unde încep frunzele. Motivul este faptul că frunzele sunt bogate în acid oxalic, o substanță toxică.
Rubarba poate fi consumată în varianta de ceai, de sirop sau în diferite feluri de mâncare.