Percheziții ale procurorilor DNA în biroul primarului Mihai Chirica. Edilul spune că nu e vizat

DE Edi Neagu | Actualizat: 10.06.2021 - 11:09
Percheziții DNA în biroul lui Mihai Chirica. Foto: Facebook

Procurorii DNA veniți de la București au intrat în biroul primarului Iașului. Ancheta este despre un schimb de terenuri efectuat de primărie în 2019.

SHARE
Update: Primarul Mihai Chirica a declarat, potrivit reporteris.ro  că probabil ancheta procurorilor vizează terenul de lângă cimitirul Eternitate unde se pare că a fost o reclamaţie din interiorul Partidului Naţional Liberal a unui consilier la vremea respectivă faţă de colegii săi.
„Din perspectiva mea, vorbesc ca primar de data aceasta, nu există nici un pericol în instituţie, nu pot să vorbesc despre ce se întămplă în afara instituţiei, nu este rolul meu şi nu am date şi sperăm ca lucrurile să-şi urmeze calea cea mai firească”, a mai spus primarul Chirica. El a subliniat că nu este vizat de această anchetă.
 
Știrea inițială: La primele ore ale dimineții, un echipaj format din procurori, ofițeri judiciari și jandarmi a intrat în sediul Primăriei Iași, prezentând un mandat de percheziție. Primarul nu era sosit la serviciu când procurorii au intrat în Palatul Roznovanu, potrivit reporteris.ro.
 
Potrivit unui comunicat DNA, ”ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului 2019.
 
 
În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.
 
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Schimbul de terenuri este obiectul anchetei

Subiectul anchetei DNA București îl reprezintă schimbul de terenuri realizat în 2019 de Primăria Iași cu doi oameni de afaceri care dețineau o suprafață în coasta Cimitirului „Eternitatea”.
 
Ei au primit la schimb 3.000 de metri pătrați în cartierul Cicoarei.Schimbul de terenuri a trecut de patru ori prin Consiliul Local până a fost votat.
 
Între timp, Mihai Chirica a sosit la birou iar reprezentanții DNA București au intrat în cabinetul acestuia.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.