VIDEO Antiaeriana rusească nu reușește să doboare o dronă turcească Bayraktar-TB2

DE Elena Andrei | Actualizat: 15.04.2022 - 21:54
Bayraktar-TB2, dronele care le-au dat de furcă rușilor/Foto: militaryint

Mass-media rusă a difuzat un material video care surprinde momentul în care un sistem rusesc de rachete 9K33 Osa încercă să doboare, fără a reuși, o dronă turcească Bayraktar-TB-2.

SHARE

Potrivit publicaţiei Bulgarian Military, un sistem rusesc de rachete 9K33 Osa lansează succesiv două rachete pentru a doborî o dronă Bayraktar-TB-2, dar acestea nu reuşesc să-şi lovească ținta, chiar dacă urmăreau amprenta termică a UAV-ului.

Citește și: Florin Salam l-a adus pe Alex Velea să-i cânte interlopului Mircea Nebunu. Legătura cu Clanul Sportivilor

Mass-media rusă nu a precizat cu exactitate unde și când a avut loc acest incident, dar luându-se în calcul zonele de conflict, unde atât Rusia, cât şi Turcia, vând sau utilizează armament, cel mai probabil evenimentul a avut loc în Siria sau Libia.

Citește și: VIDEO Ce drone militare vrea MApN să facă în România. Au fost în Irak și Afganistan

Experții militari au explicat pentru Bulgarian Military de ce rachetele trase de 9K33 Osa nu au lovit drona, în ciuda faptului că aceasta a fost interceptată de radarul sistemului.

Citește și: Romii prinși la granița dintre Mexic și SUA spun că-s persecutați în România. Legătura cu Rechinu

Potrivit experților, Bayraktar-TB2 are un sistem de război electronic (EW) performant. Când rachetele s-au apropiat de dronă la distanța optimă pentru sistemele EW, acestea au fost activate și au reușit să scurtcircuiteze componenta electronică de pe rachetă.

Acest lucru înseamnă că circuitele şi componenta electronică, care asigura funcţia de interceptare după amprenta termică, nu mai funcționează.

Acest material video confirmă cât de eficiente sunt dronele Bayraktar-TB2 în faţa sistemelor ruseşti de rachete antiaeriene.

În ultimii doi ani au apărut foarte multe știri referitoare la „neputința” complexelor de rachete și artilerie antiaeriană rusești Pantsir împotriva dronelor Bayraktar-TB2.

Citește și

VIDEO O dronă militară a fost găsită în Marea Neagră, la 41 de mile marine. Misterul originii

Două drone, doborâte înainte să atace o bază cu militari americani în Irak

 

Anul trecut, DefenseRomania a relatat că dronele turcești Bayraktar TB2 au distrus cel puțin 23 de sisteme antiaeriene Pantsir-S1 (denumire NATO/AISC: SA-22 Greyhound) în timpul conflictelor militare din Siria și Libia.

Sistemele Pantsir-S1, atât cele din Siria, cât şi cele din Libia, au fost lovite de la distanțe și înălțimi diferite, atât pe ​​timp de zi, cât și pe timp de noapte, când se aflau staţionate sau în mişcare, cât şi în situaţii când acestea funcţionau în condiţii reale de luptă – cu toate acestea, nu au putut opri atacurile dronelor turcești.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te