VIDEO Un profesor de sport din Oradea instigă elevii să nu poarte masca: „Jos botnița la copii!”

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.09.2020 - 23:03
Profesorul de ssport Nelu Sandu Pop Foto: captură Facebook

Un profesor de sport din Oradea a pus la cale în clasă o scenetă, în care i-a implicat și pe elevi: și el, și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate. Scopul: să-i învețe că măștile anti-COVID sunt vătămătoare.

SHARE

În imagini se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. El nu se sfiește să-i numească pe copii „animăluțe în țarc”.

Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIȚA LA COPII !!!”

Plângere penală pe numele profesorului de sport

Virgil Blage, inspectorul școlar general din județul Bihor, a declarat la Digi24 că este „revoltat” de ceea ce a văzut, precizând că a fost demarată cercetarea disciplinară a profesorului de sport, la nivelul instituției de învățământ.

„La nivelul inspectoratului școlar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii și prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple așa ceva, în condițiile în care întreaga țară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a completat inspectorul școlar general din Bihor.

În ceea ce privește „acordul” elevilor pentru acest protest, Virgil Blage spune că „în niciun caz” nu ar putea fi posibil: „Cred că elevii și-au dat acordul sub presiunea făcută de domnul profesor. Este inițiativa domnului profesor, el le-a sugerat măștile care să fie achiziționate”. 

„Noi ne-am gândit încă de ieri să procedăm la suspendarea lui, dar din punct de vedere legal este imposibil în acest moment să îl suspendăm. Chiar și pentru un astfel de gest. Este abrogat acel articol care ne permitea să-l suspendăm pe perioada cercetării disciplinare”, a mai spus inspectorul școlar general.

El a spus că astăzi urmează să aibă discuții cu profesorul de sport și că îl va invita la ISJ: „Vom încerca să limita contactul lui cu elevii”.

Cu privire la propaganda politică pe care o face în imagini, Virgil Blage a spus că „și acest lucru va cântări greu în ancheta disciplinară”.

Întrebat cât vor dura anchetele, inspectorul general a spus că „nu vrem s-o lungim foarte mult, pentru că efectele ar putea să fie negative, s-ar putea molipsi și alte persoane”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.