Patronul Fermei Dacilor, iadul în care 8 persoane au pierit în flăcări, rămâne în arest la domiciliu

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.02.2024 - 20:13
Patronul Fermei Dacilor, iadul în care 8 persoane au piert în flăcări, rămâne în arest la domiciliu - Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Patronul Fermei Dacilor, iadul în care 8 persoane au piert în flăcări, rămâne în arest la domiciliu. Judecătoria Ploiești a decis să mențină măsura arestului la domiciliu pentru Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, în dosarul în care este acuzat de distrugere din culpă.

SHARE

Potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu a fost admisă de judecătorie.

Patronul Fermei Dacilor, iadul în care 8 persoane au piert în flăcări, rămâne în arest la domiciliu

Instanța a respins cererea inculpatului de a fi eliberat sub control judiciar, considerând-o neîntemeiată.

Cornel Dinicu a contestat deja decizia Judecătoriei Ploiești.

El, împreună cu alte două persoane implicate în administrarea complexului turistic, sunt acuzați de distrugere din culpă în legătură cu un dezastru în urma căruia opt persoane au murit carbonizate într-un incendiu care a izbucnit la Ferma Dacilor, a doua zi de Crăciun.

Citește și: Noi acuzații în dosarul Ferma Dacilor. Dinicu montase mai multe panouri fotovoltaice decât avea voie

Conform anchetatorilor, construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru "intrarea în legalitate" au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

"De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. 

Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (...), sursa probabilă a incendiului fiind 'efectul termic al curentului electric' ", preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Citește și: Mărturiile angajaților de la Ferma Dacilor bănuiți de legături cu incendiul: ”Noi eram și supărați”

Aceeaşi sursă a mai arătat că societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea 'pompă de apă' având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te