Mărturiile angajaților de la Ferma Dacilor bănuiți de legături cu incendiul: ”Noi eram și supărați”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.01.2024 - 16:30
Cuplul suspectat de Cornel Dinicu în legătură cu incendiul de la Tohani a făcut mărturisiri despre ce au văzut Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda - rol ilustrativ

Doi soți angajați la Ferma Dacilor, suspectați de patronul Cornel Dinicu că ar avea legături cu incendiul de la pensiunea sa în urma căruia au murit 8 oameni, au făcut declarații interesante.

SHARE

Doi soți, angajați la Ferma Dacilor, sunt suspectați de patron că ar fi avut legătură cu incendiul în care au murit 8 oameni printre care și trei copii.

Aceștia urmau să fie concediați de Cornel Dinicu, iar vestea au primit-o cu doar câteva zile înainte de tragedia de la Tohani.

Mărturiile angajaților de la Ferma Dacilor bănuiți de legături cu incendiul: ”Noi eram și supărați”

Deşi cei doi martori, soț și soție, din Botoșani, foști angajați la Ferma Dacilor au povestit în faţa anchetatorilor că au privit de la distanţă cum pensiunea se face scrum, aceştia se apără spunând că au fost cei care l-au ajutat pe Dinicu să stringă flăcările.

 Mai mult, cei doi susțin că sunt dispuşi să facă şi un test poligraf, aşa cum a cerut patronul de la Ferma Dacilor.

"Noi eram și supărați pentru că salariul meu s-a ars în cameră, îmbrăcăminte am rămas fără. Şi am zis că: ''de ce?'' A spus că: trebuie să plecați, dacă vedeți presa sus la barieră, să nu dați niciun detaliu.

Citește și: Mărturii cutremurătoare despre Ferma Dacilor. Scenele de coșmar de la pensiunea făcută scrum

Și în ziua respectivă am plecat. Ne-am dus la Botoșani. El ne-a dus la gară. Ne-am dus la Botoșani, ne-am întors înapoi ca să ne căutăm un loc de muncă aici. Nu cum se spune că noi am vrut să fugim în Germania. Dacă eram noi suspecții, noi eram plecați de mult", a spus unul dintre cei doi soți la Antena 3 CNN.

Cornel Dinicu, arestat FOTO: INQUAM PHOTOS

Cei doi martori spun că au văzut o mașină suspectă.

"Mașina aia care a venit și s-a întors înapoi. Una albastră, de Călăraşi, Tulcea. Nu știu. Suspectă. O mașină suspectă. Am auzit o femeie țipând, afară. Am ieșit afară exact cum eram îmbrăcată.

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, afaceri cu șeful clanului luptătorilor și cu un individ ce fura pe eBay

Și m-am dus și am întrebat-o ce s-a întâmplat. Ea s-a uitat fix în ochii mei. Nu mi-a spus nimic. Da, era în palme de sânge. Pe față la fel. Și pe obrazul stâng era de fum, înnegrită. Între timp coboară soțul ei.

I-a spus doamna, deci soția, i-a spus să salveze cei doi copii care erau în cameră. A dat dânsa în el, a dat și soțul în ea. Deci acolo am văzut cum au dat reciproc", au spus angajații.

Citește și: Cornel Dinicu, patron al Fermei Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile. De ce este acuzat

Cei doi exclud însă posibilitatea ca vinovatul să fie chiar patronul Cornel Dinicu. "Cred că în momentul, în dimineața aceea, când s-a dat foc, cred că s-au și luat camerele imediat. Nu știu, se poate să fie avut, domnul Dinicu, dușmani".

Anchetatorii iau în considerare în continuare şi varianta ca focul să fi fost pus. Însă principalul motiv al izbucnirii incendiului rămâne o eventuală defecţiune la reţeaua de electricitate, spun procurorii.

Cornel Dinicu este arestat în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor. Tragedia s-a produs pe 26 decembrie 2023, La pensiune se aflau rude, prieteni și cunoscuți ai patronului. 8 oameni au murit carbonizați, între care și 3 copii. Printre victime se afla fiul în vârstă de 11 ani al lui Cornel Dinicu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te