Datele arată că numărul real al persoanelor infectate din Wuhan, locul de unde a început pandemia de coronavirus în 2020, este de 10 ori mai mare decât cel raportat oficial, potrivit BBC.
Până acum, autorităţilor chineze au declarat că în Wuhan au fost înregistrate doar 50.354 de cazuri de infecţii cu SARS-Cov-2.
În China, cazurile de pacienţi asimptomatici nu sunt luate în calcul, conform BBC.
Studiul Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din China a fost realizat la începutul anului. 34.000 de persoane din Wuhan, provincia Hubei, Beijing, Shanghai şi alte patru provincii au fost testate pentru depistarea de anticorpi COVID.
Cercetătorii au descoperit existenţa acestor anticorpi la 4,43% dintre persoanele testate în Wuhan şi 0,44% la cei din restul provinciei Hubei.
Studiul a fost făcut la o lună după ce China a anunţat că a reuşit să ţină sub control primul val al pandemiei, dar a fost publicat abia acum, înaintea sosirii în Wuhan a unei echipe internaţionale de cercetători care urmează a investiga originea virusului.
Echipa de cercetători este aşteptată să sosească în China în ianuarie 2021, după luni de negocieri cu autorităţile din Beijing, care nu au permis până acum realizarea unei astfel de investigaţii independente.
Autoritățile din China sunt acuzate că au raportat un număr mai mic de cazuri decât cel real, potrivit unor documente confidențiale obținute de CNN, cunoscute sub denumirea de dosarul Wuhan. Documentele prezintă și haosul care domnea în Wuhan la începutul pandemiei.
La 1 decembrie 2019 era înregistrat primul caz de coronavirus în Wuhan, China. Autoritățile chineze au susținut, de atunci și până în prezent, că au controlat riguros răspândirea virusului și că au publicat în mod transparent datele privind pandemia.
Totuși, 117 pagini de documente scurse de la Centrul Provincial Hubei pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, obțiute și verificate de CNN, dezvăluie că lucrurile nu au stat deloc așa, potrivit Digi24.ro.