Ministrul Muncii: Vom corecta în Parlament toate legile călcate în picioare de PSD (P)

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 03.12.2020 - 19:26
Violeta Alexandru a anunțat, joi, prioritățile legislative ale filialei liberale în noua legislatură a Parlamentului/FOTO: Facebook

Violeta Alexandru, președintele PNL București, a anunțat, joi, prioritățile legislative ale filialei liberale în noua legislatură a Parlamentului, care cuprind cinci mari obiective, printre care și corectarea „tuturor populismelor și a legilor călcate în picioare de PSD”.

SHARE

„În primul rând vom corecta toate populismele, toate legile călcate în picioare de PSD. Sprijinul pentru mediul de afaceri, pentru păstrarea locurilor de muncă anul viitor are nevoie de corectarea tuturor populismelor cu care PSD a tratat iniţiativele guvernamentale”, a spus Alexandru.

Președintele PNL București a arătat că obiectivul PNL este să se asigure că din Parlament toate deciziile guvernamentale beneficiază de sprijinul necesar pentru a ajuta în continuare atât antreprenorii cât şi românii să-şi păstreze locurile de muncă.

„În activitatea mea la minister m-am lovit aproape zilnic de o atitudine a PSD menită efectiv să submineze, să facă programele guvernamentale de sprijin pentru antreprenori şi pentru angajaţi să nu funcţioneze. PSD se bucură dacă noi eşuăm şi dacă nu ducem la îndeplinire programele de sprijin pe care le-am iniţiat. Primul scop este să corectăm toată această avalanşă de amendamente care au făcut acte normative ale Guvernului să fie inaplicabile”, a spus Violeta Alexandru.

O altă prioritate a liberalilor, în noul Parlament, se referă la asigurarea unui cadru legal pentru a crește calitatea vieții, în Capitală și în marile municipii. ”Ne propunem să iniţiem un pachet de norme care să ajute bucureştenii să acceseze servicii de calitate, indiferent de sectorul în care locuiesc. Nu este normal ca între sectoarele Capitalei calitatea şi costul serviciilor de utilitate publică să difere atât de mult”, a spus ea.

Liberalii își propun să sprijine părinţii care doresc să revină la serviciu până la perioada de doi ani de creştere a copiilor.

„În acest sens, pentru că ştim că ceea ce lipseşte este infrastructura, dincolo de sprijinul financiar, vom iniţia în primele luni un proiect care să sprijine angajatorii cu peste 50 de angajaţi să dezvolte în incinta companiilor sau instituţiilor spaţii de creşe pentru copiii angajaţilor. Este o măsură care va ajuta atât părinţii cât şi administraţia în soluţiile limitate pe care le are de construire de creşe în centrul Capitalei, în zonele populate în care de fapt lucrează părinţii”, a afirmat liderul PNL Bucureşti.

Digitalizarea este al treilea obiectiv pe care PNL și-l propune.

„România și Bucureștiul cu precădere trebuie să se modernizeze. Digitalizarea, folosirea tehnologiei pentru accesarea facilă a serviciilor publice nu este doar un obiectiv guvernamental, ca Guvernul să poată să dezvolte toată infrastructura prin care cetățenii să fie la un click distanță față de serviciile publice, trebuie să existe sprijin în Parlament și ne asumăm ca toate inițiativele, care prevăd hârtii, documente, tot felul de alte lucruri clasice pe hârtie, să fie simplificate, modernizate și înlocuite cu servicii electronice, care să faciliteze accesul oamenilor la servicii de calitate”, a arătat Violeta Alexandru.

Al patrulea obiectiv al PNL în Parlament îl reprezintă sprijinul pentru educația tinerilor.

„Să vă dau doar un exemplu, proiectul pe care colega mea, Mara Mareș îl va susține în primele luni în Parlament. Este vorba despre bacalaureatul internațional. Vrem să dăm o șansă tinerilor să se pregătească atât prin frecventarea unor module teoretice, care să-i treacă prin tot ce înseamnă sistem de pregătire pentru un mod de învățare activ, inclusiv o componentă de voluntariat pe care o încurajăm să se dezvolte în școlile din România. Unde tinerii să fie compatibili în modul în care acumulează cunoștințe, cu sistemele de învățământ din străinătate. Mă adresez părinților acestor copii, înțelegem eforturile pe care ei le fac pentru ca proprii copii, luând în considerarea posibilitatea de a studia și în străinătate, să plece din România cu un bagaj de cunoștințe și cu un mod de a învăța, care să fie armonizat cu modul în care se studiază și, mai ales, se conectează copilul la comunitate și la nevoile acestora, așa cum se întâmplă în străinătate. Bacalaureatul internațional va oferi copiilor dumneavoastră șansa de a-și continua studiile în străinătate având un mod de a învăța și de a lucra, care sa-i sprijine mai departe în viață profesională”, a spus Alexandru.

Un obiectiv „major” al PNL București, în următorii 4 ani, îl reprezintă revizuirea Constituției.

„Constituţia României are nevoie să fie modernizată. Ne angajăm să contribuim inclusiv pentru punerea în aplicare a Referendumului iniţiat de preşedintele României în 2019. Desigur, prin juriştii care sunt membri ai echipei PNL Bucureşti, ne vom implica în proiecte care să vizeze reformarea CCR”, a spus Violeta Alexandru.

____________________

Articol electoral. Cod AEP 11200025

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te