Ministrul francez al sănătății susține că certificatul verde va rămâne până se golesc ATI-urile

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.02.2022 - 08:35
Ministrul francez al sănătății susține că certificatul verde va rămâne până se golesc ATI-urile/FOTO: euractiv.com

Certificatul de vaccinare din Franța va rămâne în vigoare până când spitalele vor putea funcționa în mod normal fără a anula procedurile care nu sunt de urgență pentru a face loc pacienților COVID la terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul sănătății, Olivier Veran.

SHARE

Guvernul spune că certificatul verde ajută la limitarea răspândirii coronavirusului și a încurajat mai multe persoane să se vaccineze cu COVID, reducând presiunea asupra spitalelor. Criticii spun că aceasta afectează libertățile civile, iar unii au ieșit în stradă în semn de protest.

„Când se vor elibera unitățile de terapie intensivă, sau cel puțin... când nu vor mai fi anulate proceduri și dacă nu va mai exista o nouă variantă în circulație, atunci utilitatea trecerii vaccinului va fi discutabilă", a declarat ministrul pentru BFM TV, potrivit Reuters.

Citește și: Moscova: Redistribuirea forțelor SUA în Europa de Est, „distructivă”, poate declanșa un răspuns dur

Franța este încă departe de acest punct, cu 3.700 de pacienți COVID la terapie intensivă, a spus Veran, sugerând că acest număr ar trebui să scadă la aproximativ 1.000 înainte ca regulile privind certificatul verde să poată fi eliminate.

„În august eram la 1.000-1.200 și spitalele noastre funcționau normal", a continuat Veran. „Este o condiție indispensabilă".

Citește și: VIDEO Iohannis: Amenințările la adresa securității regionale s-au amplificat

De la jumătatea lunii ianuarie, oamenii din Franța au trebuit să prezinte o dovadă de vaccinare pentru a intra în baruri, restaurante, cinematografe și alte locuri publice. Anterior, a existat, de asemenea, opțiunea de a prezenta un test COVID negativ sau dovada unei infecții recente.

Întrebat dacă Franța va avea nevoie de o a doua vaccinare de rapel, Veran a declarat că acest lucru va depinde de existența unor noi mutații ale virusului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.