Mini-vacanță de 1 iunie cu ploi, pe Litoral

DE Edi Neagu | 31.05.2021 - 10:57
Mini-vacanță de 1 iunie cu ploi. Foto: ANMH/Facebook

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi în zona Litoralului, care este valabil până marți seara. Și în restul țării va ploua destul de mult astăzi și mâine.

SHARE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până marţi seara, în aproape toată ţara, şi un Cod portocaliu de ploi abundente ce vizează zona Litoralului.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 31 mai, ora 15:00 - 1 iunie, ora 21:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de averse în judeţul Tulcea şi în zona costieră a judeţului Constanţa, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 50 - 70 l/mp.

CITEȘTE ȘIAmalia, fosta soție a lui Ilie Năstase: Plecată din Rahova, am ajuns să vorbesc cu Robert de Niro

De asemenea, în perioada 31 mai, ora 12:00 - 1 iunie, ora 21:00, pe fondul avertizării Cod galben de vreme instabilă, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

Vreme rea în aproape toată țara

În acelaşi timp, în Banat, Crişana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, grindină.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Interlopul Rechinu are un ordin de suspendare a extrădării de la un judecător din Mexic

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi, pe arii restrânse, 40 - 50 l/mp.

Conform ANM, până miercuri, la ora 10:00, va fi valabilă o informare de manifestări de instabilitate atmosferică la nivelul întregii ţări. Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25 - 30 l/mp, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.