Cum au băgat Nuțu și Sile Cămătaru un milionar în portbagaj, l-au jefuit și l-au lăsat gol în pădure

DE Adrian Costin | Actualizat: 18.12.2022 - 11:28
Shaul Peleg, Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, nu mai e urmărit Foto: Politia Romana/Spynews

Milionarul Shaul Peleg a fost victima fraților Nuțu și Sile Cămătaru, el fiind jefuit, legat la ochi, aruncat într-un portbagaj şi lăsat dezbrăcat într-o pădure de la marginea Bucureştiului. Milionarul a fost dat și el în urmărire acum un an, însă măsura a fost revocată.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Omul de afaceri s-a plâns autorităţilor că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, ar fi fost bătut şi jefuit de mai mulţi necunoscuti mascaţi. După jaf, a fost legat la ochi, introdus într-un portbagaj şi lăsat, în pielea goală, într-o pădure de la marginea Bucureştiului.

Reclamaţia acestuia a declanşat o amplă anchetă, câteva luni mai târziu, stabilindu-se că făptaşii erau cei din gruparea Cămătaru.

Citește și: VIDEO Un român parior a torturat și a ucis o femeie în fața soțului care uitase unde-s banii

Peleg susţinea că i-au fost sustrase bunuri în valoare de 25.000 USD, un pistol, genţi în care se aflau actele unor firme, contracte de mediere şi de imprumut, bunuri personale cu semnificaţie sentimentală, bijuterii, aparate speciale pentru determinarea calităţiiii pietrelor preţioase, 13.800 de dolari, 20 de milioane de lei vechi şi un ceas Cartier, etc, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 de dolari americani.   

 Citește și: Mafiotul Nicu Patron, care a trimis un asasin să ucidă un oligarh rus la Londra, scăpat în România

Apoi, judecătorii au decis conexarea mai multor dosare, pronunţând sentinţe în cazul a 30 de inculpaţi. Nuţu Cămătaru a luat 9 ani de închisoare, fratele Sile a fost condamnat la 15 ani,  Silviu Dudiţă a primit 13 ani, Gheorghe Cristian - 9 ani. Irina Elena Cerga, cu ajutorul căreia a fost jefuit Shaul Peleg - 8 ani, Adrian Pănduru - 6 ani. În cazul mamei lui Sile şi Nuţu, Mimi Cămătăreasa, sentinţa fusese de 5 ani, iar o soră a acestora,  Angelica - 12 ani. 

Citește și: Cum l-a făcut interlopul Sharpele Nebunu pe un milionar austriac să-i dea 269.500 de euro

A fost dat în urmărire pentru neachitarea unei amenzi penale

Omul de afaceri Shaul Peleg (71deani) a fost dat în urmărire naţională acum un an pentru că s-ar sustrage de la executarea sentinţei prin care era obligat la plata unei amenzi penale de 4.800 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pentru că nu a achitat sancţiunea pecuniară în termenul stabilit de completul de judecată, aceasta s-a transformat în zilele de închisoare menţionate, care trebuie executate în regim penitenciar.   

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau 

Tribunalul București a revocat însă măsura arestării lui Shaul Peleg. 

"Respinge ca neîntemeiată cererea Biroului de executări penale din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București de înlocuire a pedepsei amenzii penale aplicată persoanei condamnate PELEG SHAUL prin sentința penală nr. 434/24.06.2020 pronun?ată de Judecătoria Sectorului 1 București cu pedeapsa închisorii. Anulează toate formele de executare emise în temeiul sentinței penale sus menționate. Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei condamnate PELEG SHAUL dacă nu este reținut, arestat preventiv sau deținut într-o altă cauză", au decis magistrații Tribunalului București. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te