Încă 12 oi au fost salvate de pe nava scufundată parțial la Midia

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.11.2019 - 16:17
Leșurile oilor din vasul scufundat la Midia/Foto: loon.ro

Membrii ONG-ului Letea Wild Horses au pătruns în nava scufundată parțial în Portul Midia, unde au găsit în viață mai multe oi din cele 14.000 care au fost încărcate pe vas. În imaginile postate pe Facebook se văd mai multe animale care au supravețuit peste leșurile altora.

SHARE

„Așa cum vă promisesem ieri, am plecat dis-de-dimineață către Constanța, iar chiar acum am urcat pe nava răsturnată în portul Midia, alături de un echipaj ISU Dobrogea. Acestea sunt doar primele oi vii pe care le-am găsit, cu siguranță sunt și altele, în alte zone ale epavei. Vom salva atâtea câte vom putea, în orele care urmează, și vă vom ține la curent cu soarta lor. Aceste biete animale care au supraviețuit timp de 48 de ore pe un vapor aproape scufundat și-au câștigat, după părerea noastră, dreptul să trăiască până la bătrânețe. Un drept care ar trebui oricum să-i fie garantat oricărui animal, dacă ne întrebați pe noi. Facem tot posibilul să preluăm legal aceste animale și să le oferim îngrijirea și dragostea de care au nevoie, în niște sanctuare care s-au oferit deja să le primească. Sperăm să avem și sprijinul autorităților în acest sens”, se arată în postarea de pe Facebook a Letea Wild Horses.

Potrivit acestora, încă 12 animale au fost salvate de pe vas, alături de cele aproape 50 pescuite ieri de autorități.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a cerut luni stoparea transportului de animale vii către tările din afara Uniunii Europene, precum și anchetarea de urgență a condițiilor în care s-a produs scufundarea în portul Midia a unei nave cu 14.000 de oi.

Citește și: Vier Pfoten: Sute de oi vii prinse pe vaporul morții țipă încă după ajutor

De asemenea, o organizație internațională, Animals International, a susținut la o zi după scufundarea parțială a navei că animalele moarte plutesc pe apă, iar luni nu a avut loc nicio operație de salvare.

Reprezentanții organizației cer o anchetă comună a Ministerului Agriculturii și a celui al Transporturilor, pentru a se afla cine a greșit în acest caz.

Atenție, imagini șocante: 

ISU Constanța a anunțat că s-a întrunit ședința comitetului județean pentru situații de urgență și se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a evacua animalele vii, ulterior cele decedate. Încă nu se cunoaște numărul ovinelor care au scăpat cu viață în urma accidentului.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, anunță Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te