Marea Britanie ar urma să elimine toate restricțiile din 21 februarie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.02.2022 - 12:13
Marea britanie ar urma să elimine toate restricțiile din 21 februarie/FOTO: nytimes

Boris Johnson a declarat că intenționează să elimine cu o lună mai devreme toate restricțiile rămase privind coronavirusul în Anglia.

SHARE

„Cu condiția ca tendințele încurajatoare actuale ale datelor să continue, mă aștept să putem pune capăt ultimelor restricții interne, inclusiv cerința legală de a vă autoizola în cazul unui test pozitiv, cu o lună întreagă mai devreme", a declarat premierul în fața deputaților.

Reglementările actuale urmau să expire la 24 martie.

Conform noului obiectiv al Johnson, normele vor expira la scurt timp după ce parlamentarii se vor întoarce din vacanța din februarie, la 21 februarie.

Deschizând întrebările primului ministru cu acest anunț neașteptat, dl Johnson a spus: „Intenția mea este să mă întorc în prima zi după vacanța de jumătate de trimestru pentru a prezenta strategia noastră de conviețuire cu COVID.

Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie, despre Vladimir Putin: „Nu-i negru cum îl prezintă lumea. E cel mai mare ctitor”

El a precizat ulterior că nu ar recomanda nimănui să meargă la serviciu atunci când are coronavirus.

Întrebat dacă această schimbare ar însemna că oamenii ar putea merge la muncă dacă au COVID, purtătorul de cuvânt oficial al premierului a spus: "Deci, ar exista îndrumări, nu asta ar fi ceea ce recomandăm noi. Ceea ce am face pur și simplu ar fi să eliminăm reglementările interne care se referă la izolare.

„Dar, evident, în același mod în care cuiva cu gripă nu i-am recomanda să meargă la muncă, nu am recomanda niciodată nimănui să meargă la muncă atunci când are o boală infecțioasă”, potrivit SkyNews.

Citește și: Putin ține în șah Europa și ia cu asalt Africa. Tentativă de puci în Guineea-Bissau

Anglia a înregistrat o scădere constantă a infecțiilor și a internărilor în spital în ultimele săptămâni. În acest context, premierul a anunțat că va prezenta strategia Guvernului de a trăi cu coronavirusul, tratându-l ca pe o endemie și nu ca pe o pandemie, pe data de 21 februarie, în prima zi după încheierea pauzei în sesiunile parlamentare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.