Viceprimarul S3, plângere penală împotriva firmei părinților lui Negoiță (intimidare și amenințări)

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.08.2021 - 00:46
Lucian Judele, plângere penală pentru firma părinților lui Negoiță pentru intimidare si amenințări/FOTO: Facebook/LucianJudele

Lucian Judele, viceprimarul USRPLUS S3, a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 o plângere penală.

SHARE

Plângerea este pe numele firmei deținută de părinții primarului Sectorului 3, Negoiță, pentru intimidare și pentru că viața i-ar fi fost pusă în pericol.

Săptămâna trecută, în 9 august, Lucian Judele a mers pe teren la un șantier deschis pe bulevardul Theodor Pallady nr. 45D, în urma unor sesizări primite de la cetățeni, și a descoperit că una dintre firmele subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algorithm Construcții, avea muncitori și utilaje pe acest șantier, în cadrul unei lucrări de care beneficiază firma Value Investor Expert SRL. 

Firma Value Investor Expert SRL este deținută, majoritar, de Iliuță și Lidia Negoiță, părinții primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

Pe teren, reprezentanții firmei Value Investor Expert au încercat să îl intimideze pe viceprimarul Sectorului 3, muncitorul care opera pe excavator i-a turnat pământ în cap, fiind încurajat de alți reprezentanți ai firmei să își continue treaba ca și cum Lucian Judele nu ar fi de față, pentru a-l determina să plece de pe șantier.

Citește și: Băuturi răcoritoare, retrase din Metro, Carrefour, Selgros și Penny, din cauza oxidului de etilenă

În afară de plângerea penală pentru ultraj, Lucian Judele a făcut sesizări și la Inspectoratul de Stat în Construcții, precum și la Serviciul Disciplină în Construcții, din cadrul Primăriei Sectorului 3, de unde i s-a adus la cunoștință că pentru lucrările efectuate pe bd. Pallady nr. 45D nu a fost emisă autorizație.

„După tragedia din 2 august, orice om normal își imaginează că lucrările ilegale din Sectorul 3 s-au oprit, că prioritatea zero a primarului și a celorlalți responsabili este să se asigure că muncitorii lucrează pe șantiere legale, au echipamente de protecție, că normele de securitate a muncii sunt îndeplinite. În spatele meu, luni, săptămâna trecută, am fost înștiințat de cetățeni că aici se desfășoară lucrări, având suspiciunea că sunt ilegale.

Citește și: Brigitte și Florin Pastramă riscă pușcăria pentru afacerea, oficial păguboasă, cu măști „de firmă”

M-am deplasat pe șantier, m-au lăsat să intru, dar, când am întrebat dacă există o autorizație, pentru că nu am văzut vreun panou la intrarea în șantier, reprezentanții societății au devenit din ce în ce mai nervoși, au dat niște telefoane și mi-au spus că am venit cu lecțiile nefăcute, că dacă aș ști al cui este șantierul, nu aș mai fi venit și aș face bine să părăsesc șantierul înainte ca cel care conducea excavatorul să-mi toarne o cupă de pământ în cap, iar peste puține secunde au dovedit că se țin de cuvânt. Pe deasupra capului meu au început să ridice pământ.

După numeroase telefoane, am primit contractul, nesemnat, neștampilat, în .pdf, iar beneficiarul era societatea Value Investor Expert, deținută de părinții lui Robert Sorin Negoiță. Deci, în spatele meu, exista o lucrare cu mașinile primăriei pentru o societate deținută de părinții primarului Robert Sorin Negoiță, lucrare care nu avea în spate nici un document.

În aceast dimineață, am depus o plângere penală la Parchet. Am încredere că justiția își va face treaba și va pune capăt acestor lucrări ilegale pe care primarul le efectuează cu firmele primăriei în Sectorul 3”, a declarat viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3.

Declarația integrală susținută de Lucian Judele

Săptămâna trecută, consilierii locali USR PLUS din Sectorul 3, împreună cu consilierii locali PNL, au reușit să obțină, în cadrul ședinței extraordinare din Consiliul Local, obligația ca Robert Negoiță să publice informații despre orice lucrare publică, cu 5 zile îninate de a o demara. Proiectul a trecut în Consiliul Local la o săptămână după ce doi oameni au murit pe un alt șantier ielag deschis din ordinul verbal al lui Robert Negoiță, lângă Biblioteca Națională. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te