Lista măsurilor de relaxare valabile de la miezul nopții în Capitală. Masca e obligatorie

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.05.2021 - 14:45
Prefectul Capitalei. Sursă: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Magazinele și restaurantele vor fi deschise până la ora 21.00, însă restricția de circulație în intervalul 22.00-05.00, precum și obligativitatea purtării măștii rămân obligatorii. Măsurile de relaxare se aplică din 3 mai, ora 00.00.

SHARE

Pentru a treia zi consecutiv, Capitala se află în scenariul galben, cu o rată de infectare mai mică de 3 la mie, duminică fiind de 2,62 la mie, în scădere față de zilele precedente.

Astfel, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit duminică și a decis că restaurantele din București se redeschid la interior, cu o capacitate de 30%, la fel ca și sălile de spectacol, iar magazinele și restaurantele pot fi deschise până la ora 21.00.

Citește și: Bilanțul COVID de Paște: 1.253 de pacienți la ATI și 83 de decese | Newsweek Romania

Rămân interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private și a altor evenimente culturale.

Purtarea măștii este în continuare obligatorie, în vigoare mențimându-se și restricția de circulație pe timp de noapte, în intervalul 22.00-05.00.

Întrebat de ce este menţinută restricţia de circulaţie între orele 22.00 şi 05.00 dimineaţa, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a răspuns: „Pentru că încă suntem pe o incidenţă destul de mare. Evident că venim de la o incidenţă de 7 şi acum mi se pare 2,62 o incidenţă mică, dar suntem încă în scenariul galben. Asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce şi nu vrem să se întâmple lucrul acesta. Vrem ca lucrurile să evolueze spre bine şi să ajungem la o rată de infectare cât mai mică şi lucrul acesta se poate realiza prin menţinerea măsurilor de siguranţă sanitară şi evident prin vaccinare. Concentrarea noastră va fi în principal pe zona de vaccinare, dar vom menţine măsurile de siguranţă sanitară”, conform News.ro. 

Citește și: Moroșanu, după ce „călărețul” Sergiu a vândut casa: Mă duc să vorbesc cu el, de ce vrea iar sărac? | Newsweek Romania

Prefectul a adăugat că vor fi noi măsuri de relaxare când incidența scade sub 1,5 la mia de locuitori.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi este de 1,5 la mia de locuitori şi acolo vor interveni o serie de relaxări, aşa cum sunt deja prevăzute în legislaţie. De exemplu sălile de spectacol şi restaurantele vor putea funcţiona la o capacitate de 50% şi vor putea fi permise de exemplu evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi, gen concerte. Trebuie să ţinem cont de faptul că actuala hotărâre de Guvern privind starea de alertă urmează să fie şi ea revăzută la 30 de zile de când a fost dată, adică undeva pe 13 mai şi atunci vom observa şi deciziile pe care le va lua Guvernul, în urma discuţiile în Comitetul interministerial care a fost creat”, a mai spus Alin Stoica.

Vezi hotărârea adoptată de Paști de CMBSU aici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.