LISTĂ Județele în care masca este obligatorie în aer liber, începând de astăzi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.08.2020 - 10:12
Inquam Photos - Alex Nicodim

În 16 județe din țară, masca de protecție este obligatorie în aer liber începând de astăzi.

SHARE

Județul Argeș a fost primul care a instituit purtarea măștii în spațiile deschise, pentru toate persoanele peste 5 ani.  

În judeţul Buzău, purtarea măştii în spaţii deschise a devenit obligatorie de joi. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile deschise cu un număr ridicat de persoane. 

La Arad, masca de protecţie devine obligatorie, de la 1 august, în zonele intens circulate din judeţ - cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun, peroanele CFR, până la încetarea stării de alertă. Tot în Arad, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor stabili zonele intens circulate, care vor fi marcate ca atare.

Prefectura Botoşani a anunţat că masca de protecţie devine obligatorie în  pieţele agroalimentare, târgurile, oboarele şi zonele de aştepare. De asemenea, în mai multe zone pietonale, masca va fi obligatorie între orele 18.00 - 22.00.

În judeţul Gorj, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în pieţe, staţiile mijloacelor de transport în comun şi zonele de promendadă. De asemenea, au fost suspendate toate târgurile şi bâlciurile.

Similar, și în județul Iași masca este obligatorie de sâmbătă. 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a stabilit, joi, locurile publice şi intervalele orare în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie, începând cu 1 august 2020, chiar dacă e vorba de spaţii deschise. Astfel, gălăţenii vor fi obligaţi să poarte mască dacă se plimbă pe faleza inferioară sau pe faleza superioară, dacă sunt în parcuri, pe strada Brăilei şi în celelalte locuri de promenadă ale oraşului. În aceste zone, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în intervalul orar 16.00 - 23.00.

Și la Constanța, de la 1 august, turiştii de pe litoral şi constănţenii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18.00 - 24.00. Masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

În Prahova, este obligatorie masca de protecţie în spaţii publice exterioare. Decizia este valabilă pentru toţi care locuiesc sau tranzitează judeţul, cu excepţia copiilor cu vârste sub cinci ani şi se aplică în două intervale orare, respectiv 07.00-11.00 şi 15.00-23.00.

Măsuri similare au fost luate şi de autorităţile din Giurgiu, Călăraşi, Braşov, Vâlcea şi Dâmboviţa. 

Autorităţile din Satu Mare şi Vrancea au decis, în plus faţă de obligativitatea purtătii măştii în zone aglomerate, şi închiderea teraselor, cluburilor, localurilor şi a sălilor de jocuri de noroc la ora 23.00.

În Vrancea, până la închiderea localurilor, accesul clienţilor va fi permis doar în limita numărului de scaune, iar activităţile care presupun interacţiunea, cum ar fi dansul, vor fi interzise.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te