Kelemen Hunor: Nu am luat o decizie finală privind susținerea Guvernului Orban

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.10.2019 - 09:12
Kelemen Hunor, liderul UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat în alegerile prezidenţiale, a declarat duminică, la Braşov, că, în acest moment, Uniunea pe care o conduce nu a luat o decizie privind susţinerea guvernului propus de PNL, relatează Agerpres.

SHARE

Kelemen Hunor susține, însă, că „şansele sunt foarte bune” în privința luării unei decizii de sprijinire a Guvernului Orban, nemulțumirile UDMR fiind legată doar de unele propuneri de miniștri. „Sunt multe provocări în timpul campaniei în această perioadă şi ar fi bine să avem un guvern cât mai repede. E

u aş fi vrut în septembrie, am spus că moţiunea de cenzură putea fi depusă mult mai repede, dar săptămâna viitoare se poate da un vot, dar nu depinde de noi. Poate că marţi-miercuri vor fi audieri şi după-aceea urmează dezbatere şi un vot în Parlament. Noi, mâine, vom semna un acord de susţinere a guvernului PNL, săptămâna trecută l-am înaintat lui Ludovic Orban şi sunt convins că mâine îl vom semna”, a precizat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Potrivit liderului UDMR, este nevoie de „clarificări” privind unii miniştri propuşi de Ludovic Orban: „Probabil că vor fi multe întrebări la audierile miniştrilor, probabil că e nevoie de nişte clarificări pentru că nu toţi sunt fiind că nu toţi sunt buni din punctul nostru de vedere, nu toţi sunt competenţi, dar vom vedea în timpul audierilor. Noi, când spunem că vom vota ceva, toată lumea ştie că aşa se va întâmpla.

Când am spus că vom da vot de încredere pentru a începe munca, nu înseamnă că am dat un cec în alb pe termen scurt, să spunem de un an (…), dar important este să avem un guvern votat de Parlament. (…) Nu am luat o decizie finală cu privire la guvern, şansele sunt foarte bune să acordăm un vot de încredere, dar trebuie să vedem şi acel acord (…) Am promis că, în momentul în care semnăm, urmează o şedinţă a grupurilor noastre reunite, în care vom lua o decizie, probabil în cursul zilei de marţi, după sau în timpul audierilor, sau miercuri, depinde de program – să vedem care va fi programul”, a precizat liderul UDMR.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.