Interlopul Ventura, spaima Craiovei, săltat din nou de poliție și DIICOT. Cine se împrumuta de la el

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.04.2023 - 13:35
Gruparea Ventura Foto: facebook

Trei interlopi din gruparea Ventura au ajuns din nou la poliție după ce au fost prinși că au dat bani cu camătă apoi au șantajat diverse persoane.

SHARE

Trei interlopi din clanul Ventura sunt bănuiți că au dat camătă unor persoane apoi le-au șantajat. 

Gruparea a fost spartă în urmă cu doi ani când liderul rețelei a fost reținut. Atunci investigatorii au descoperit o listă cu cei care se împrumutau de la el. Erau polițiști și oameni de afaceri. 

Interlopul Ventura, spaima Craiovei, săltat de poliție și DIICOT. Cine se împrumuta de la el 

”La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în județul Dolj, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și şantaj.

În fapt, trei bărbați, din municipiul Craiova, cunoscuți în implicarea în fapte cu violență, sunt bănuiți că, începând cu luna martie 2023, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, în municipiul Craiova, în scopul săvârşirii infracţiunii de șantaj.

Citește și: EXCLUSIV Interlopul Ventura, spaima Craiovei: pistoale, puști, săbii, sulițe. Săltat pentru camătă

Aceștia ar fi acționat coordonat, în vederea recuperării unor sume de bani provenite din împrumuturi acordate cu dobândă, prin exercitarea de amenințări și acte de violență asupra persoanei vătămate, procentele percepute ca dobândă fiind cuprinse între 10 și 20%.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate sume de bani, două arme letale, cu glonț, din categoria celor supuse autorizării, una dintre acestea fiind încărcată, precum și mai multe cartușe de calibrul 7,65 mm., toate deținute ilegal.

În urma probatoriului administrat, la datele de 6 și 9 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, inițial a doi dintre bărbați și, ulterior, a celui de-al treilea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Citește și: VIDEO Interlopii David Spaniolu, Bebe Nebunu și Beta, săltați de poliție după o reglare de conturi

La datele de 7 și 10 aprilie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cei trei bărbaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova”, au transmis Poliția și DIICOT.  

Lista interlopului Ventura

În urmă cu doi ani, interlopul Cristian Marian Vlădescu, zis "Ventura", a fost săltat de polițiștii de la crimă organizată după ce a încasat o dobândă de 2.800 lei pentru niște bani dați cu camătă.

Tot atunci au mai fost reținuți alți patru membri ai grupării. La domiciliile acestora au fost găsite cinci pistoale, dintre care unul cu glonț, o pușcă și importante sume de bani: 65.000 euro, 65.000 lei și 6.030 lire sterline.

Dar cea mai importantă captură a ofițerilor de la crimă organizată este o listă cu numele tuturor persoanelor care au luat bani de la "Ventura", listă pe care s-ar afla inclusiv numele unor polițiști și afaceriști doljeni.

Newsweek România a scris în exclusivitate despre încrengăturile dintre interlopul Cristian Vlădescu și agentul de poliție Dorin Petcu, cel care a fost responsabil cu prevenirea conflictelor între grupările interlope din Craiova. Conform unor stenograme, interlopii apelau la agentul Dorin Petcu pentru a le face „un speech” pentru instanță.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te