VIDE0 Șeful mafiei românești din Mexic, interlopul oltean Rechinu, a cerut să fie eliberat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.11.2022 - 13:17

Șeful mafiei românești din Riviera Maya, Mexic, Florina Tudor a încercat un tertip pentru a scăpa de închisoare. El este deținut în închisoarea de maximă securitate Altiplano, până se va lua o decizie în privința extrădării sale în România.

SHARE

Avocații Rechinului au susținut că lui Florian Tudor i s-au încălcat drepturile când un judecător al Centrului Federal de Justiție Penală a refuzat să stabilească o audiere pe care interlopul a solicitat-o pentru schimbare măsurii arestului preventiv.

Citește și: Misterul morții travestitului găsit într-un cămin din Tudor Vladimirescu, Iași

Însă noua cere a lui Florian Tudor a fost respinsă, un judecător federal arătând că singura audiere prevăzută la articolul 24 din Legea Extrădării este cea care spune că odată ce persoana căutată a fost reținută, aceasta va fi dusă fără întârziere în fața unui judecător care îi va aduce la cunoștință conținutul cererii de extrădare și documentele care însoțesc cererea.

Citește și: Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiot oltean în Mexic: de la un magazin în Craiova la miliarde $

Judecătorul a arătat că singura ședință prevăzută la articolul 24 din Legea extrădării internaționale este cea care spune că odată ce persoana căutată a fost reținută, aceasta va fi dusă fără întârziere în fața unui judecător care îi va aduce la cunoștință conținutul cererea de extrădare și documentele care însoțesc cererea.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

Florian Tudor a cerut să se aplice în favoarea sa cea mai favorabilă lege, adică Codul Naţional de Procedură Penală, însă judecătorul a reiterat că procedura extrădării şi cea penală sunt de natură diferită şi urmăresc scopuri diferite.

Citește și: VIDEO Interlopii Oarză ar fi bătut un om al Cordunenilor, iar aceștia i-ar fi dat pe mâna Poliției

Închis în penitenciarul din care a evadat El Chapo

Rechinu a fost arestat în Cancun, Mexic, la 27 mai 2021, în baza unui mandat internațional emis de autoritățile române. O săptămână mai târziu a fost mutat de la penitenciarul Nord, din Mexico City, la închisoarea de maximă siguranță Altiplano. Imediat a încercat toate tretipurile pentru a scăpa de acolo.

În noaptea de 11 iulie 2015, Joaquín Guzmán Loera „El Chapo” a devenit primul prizonier din istorie care a scăpat din această închisoare de maximă securitate. El a fugit parcurgând un tunel de 1,5 kilometri cu ajutorul unei motociclete fixate pe șine. Tunelul avea ventialție și era luminat.

Citește și: Anamaria Prodan și legăturile cu Cămătarii, Fane Spoitoru și Cordunenii: De acolo a plecat șmecheria

Cum a vrut interlopul oltean Rechinu să iasă din închisoarea din care a evadat El Chapo

Avocații Rechinului au cerut insistent mutarea sa de la Altiplano într-o închisoare mai blândă.

O instanță federală a stabilit, la începutul acestei luni, că Florian Tudor trebuie să-și continue procesul de extrădare către România fiind deținut în închisoarea de maximă siguranță Altiplano și nu în închisoarea de Nord, așa cum a cerut apărarea liderului mafiei românești.

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

Judecătoarea Isabel Porras Odriozola, șefa Tribunalului a III-a Penal Unitar din Mexico City, a stabilit că Florian Tudor, fiind acuzat de infracțiunea de crimă organizată, trebuie să rămână într-o închisoare specială cu un nivel ridicat de securitate.  

Porras Odriozola a mai afirmat că Florian Tudor, pe lângă faptul că este considerat un posibil lider al unei organizații criminale care activează la nivel internațional, cu capacitate infracțională mare și risc instituțional semnificativ ridicat, este acuzat de infracțiuni cu impact social ridicat. Prezența sa într-o închisoare cu un nivel de securitate mediu- scăzut ar pune în pericol instituția și ar avea o influență negativă față asupra celorlalți deținuți. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te