Interlopul Dacian Ursaru, căutat de două săptămâni de poliție. A coordonat „Jaful secolului”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.08.2023 - 17:49
marian Stoica și fiul său, Alex Stoica, implicați în jaful secolului Foto: capruti IGPR/ Facebook
Stoica Marian Foto: IGPR

Interlopul Dacian Ursaru este pe lista de persoane urmărite a Poliției Române, el fiind căutat pentru că fuge de o condamnare pentru vătămare corporală. Instanța s-a pronunțat la finalul lunii iulie, însă bărbatul e de negăsit. A coordonat un jaf de bijuterii pe autostradă.

SHARE

Un interlop cunoscut fuge de poliție de mai bine de două săptămâni, după ce instanța a decis condamnarea sa la 5 ani de închisoare. 

El este cel despre care se spune că, în 2021, în plină pandemie de COVID-19, ar fi  coordonant din umbră ”jafului secolului”. 

Interlopul Dacian Ursaru, căutat de două săptămâni de poliție. A coordonat ”Jaful secolului”

”Împotriva numitului STOICA MARIAN, Judecătoria Sectorului 2 București a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 1517 din 27.07.2023, fiind condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală”, se arată în deschirerea mandatului de urmărire.

Citește și: Cine sunt interlopii care au băgat spaima în Occident. Câștigau 30.000$/zi și șantajau politicieni

Marian Stoica este cunoscut ca unul dintre cei mai sângeroși interlopi din Capitală. 

În 2011, ”procurori ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 au finalizat audierile în cazul celei de-a treia persoană implicată în agresiunile petrecute la data de 28.09.2011, în care au fost implicaţi inculpaţii Stoica Alexandru Daniel şi Stoica Florin Bogdan.

Astfel, la data de 29.09.2011, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului STOICA MARIAN zis „Dacian”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Reamintim că, la data de 28.09.2011, în jurul orelor 1400,  inculpaţii, înarmaţi cu arme albe (săbii, cuţite, bâte) precum şi cu un pistol, s-au deplasat la domiciliul părţii vătămate P. M., unde au spart geamurile autoturismului acestuia ce se afla parcat pe trotuarul din faţa imobilului.

În această locaţie, inculpaţii au agresat mai multe persoane  folosindu-se de armele albe pe care le aveau deja asupra lor, producând prin aceste acţiuni scandal public şi tulburând liniştea şi ordinea publică.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se arată într-un document al Ministerului Public.

Marian Stoica, alias Dacian Ursaru, recunoscut drept unul dintre liderii interlopi importanți din Capitală. Dacian senior a fost acuzat că, în anul 2011, ar fi fost „creierul” unei tâlhării catalogate de presă drept „jaful secolului”. A fost vorba despre un atac care a vizat un transport se bijuterii în valoare de aproximativ 650.000 de euro.

Tâlharii au oprit mașina pe mijlocul drumului și au blocat calea victimei. În momentul în care șoferul a oprit, răufăcătorii s-au năpustit, în fugă, spre autoturism.

Fiul lui Marian Stoica, Stoica Marian, zis Dacian Jr. a fost cel care a dat pontul în acest jaf însă nu a mers pe autostradă.  Complicele lor, Marin Bogdan, a topit tot aurul într-o padure. 

Fiul lui Dacian, în cea mai mare rețea de skimming

Tot fiul lui Marian Stoica este unul dintre cei care au format cea mai mare rețea de skimming din nordul districtului Alabama. În octombrie 2020, americanii au reuşit să-l captureze pe Alex Stoica în timp ce încerca, cu o cagulă pe faţă, să scoată bani, cu carduri false, de la un bancomat. 

În timp ce se afla într-un penitenciar din SUA, Alex Stoica a povestit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, cum fura zilnic zeci de mii de euro, cu ajutorul unor carduri clonate, dar și cum a reușit să îi păcălească pe agenții FBI.

Eu, în libertate, am ars doar golani, infractori ca mine. Nu am furat niciodată de la oameni amărâți, nu aș putea să fur pensia unui om bătut de soartă. (...) Însă, în cazul de față, în dosarul în care am fost condamnat, am greșit. Am furat din conturile unor oameni pe care nu îi cunoșteam și am ajuns în pușcărie... 

Citește și: Cu bani trași din cardurile americanilor, interlopul Dacian a luat mașini de 850.000 de euro

M-au prins cu o geantă plină cu bani. Avocatul mi-a explicat că voi lua pedeapsa în funcție de locul pe care îl dețin în organizație. Dacă ziceam că sunt liderul grupării, luam pedeapsa maximă.

Dacă ziceam că sunt un simplu executant, luam pedeapsă mai mică... De asemenea, în proces era important să le arăți că vrei să cooperezi. Așa că l-am inventat pe Zeus.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te