Interlopii români i-au șocat chiar și pe procurorii din SUA cu metodele lor prin care le-au furat banii americanilor. Ei au modernizat vechi escrocherii și au scos milioane de dolari din conturile victimelor. Nu a contat că au jefuit mame singure sau asistați social,
Interlopii români i-au șocat pe procurorii din SUA. Ce pot face în 4 secunde ca să te lase fără bani
Procurorii din California spun că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi escrocherii - skimming-ul cardurilor de debit - plasând dispozitive pentru a fura informații personale pe aparatele de vânzări din magazinele alimentare.
Citește și: Interlopul Anaser Duduianu conducea în SUA o bandă care trimitea lapte praf traficanților din Mexic
Skimmerii de carduri de debit sunt de mult timp o problemă la benzinării și la bancomate. Acum, o rețea foarte bine organizată de escroci se extinde.
"Vor avea oameni care vor sta în fața unui Walmart sau a unui Target, și va părea că cerșesc", au declarat procurorii pentru Fox News Digital. "Uneori vor avea câțiva copii. Ei folosesc, de fapt, tehnologia Bluetooth care este conectată la skimmerele din interiorul magazinelor și iau datele necesare pentru clonarea cardurilor.
Așa că ei câștigă de două ori: cerșesc și primesc bani de la oameni și furând datele cardurilor de pe skimmere."
Cât le ia să monteze "pisica"
O înregistrare video de pe camerele de supraveghere, obținută de Departamentul de Poliție din El Cajon, arată că suspecții pot plasa un skimmer, "pisica" în limbajul infractorilor, peste dispozitivul de trecere a cardului de credit de la casa de marcat în doar câteva secunde – și acesta arată aproape exact ca unul real.
Poliția americană le recomandă oamenilor să tragă de acest dispozitiv înainte de a introduce cardul. "Dacă se clatină sau se desprinde, înseamnă că este fals", arată sursa citată.
Autoritățile americane au arestat 48 de membri ai unei rețele criminale românești, suspectați că au furat sute de mii de dolari din California, relatează presa de peste Ocean.
Și, în ciuda unei campanii de amploare de arestări, care s-a soldat în lunile decembrie și ianuarie cu reținerea a zeci de suspecți în SUA, Europa și Mexic, unde aceștia se asociază cu cartelurile din zone turistice importante precum Tulum, furturile sunt în creștere, deoarece hoții își dublează eforturile, potrivit autorităților.
Aceștia pot încasa până la 9 milioane de dolari pe lună - "o mare parte din această sumă chiar pe cheltuiala contribuabililor", avertizează Fox News.
În SUA, banda condusă de Anaser Duduianu este bănuită că a instalat dispozitive de skimming în magazine, folosindu-le pentru a frauda cardurile sociale EBT, pe care familiile cu venituri mici le utilizează pentru a cumpăra alimente și lapte praf pentru copii.
După fraudarea cardurilor, infractorii cumpărau lapte praf, pe care îl transferau în Mexic - unde este penurie - pentru a fi folosit de cartelurile locale în traficul de droguri, potrivit Antena 3.
Fraudau carduri sociale
Procuror districtual american:"Victimele lui Duduianu sunt mame singure și oameni muncitori"
"Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune mâncare pe masă și oameni muncitori care au nevoie de o mână de ajutor și care se trezesc stând la coadă la casă cu
sacoșele de cumpărături, doar pentru a fi umiliți atunci când află că nu mai au bani în cont, deoarece un hoț le-a luat totul", a declarat Todd Spitzer, procurorul districtual din comitatul Orange al statului californian.
Anaser Duduianu, unul dintre cei mai căutați infractori din România
Printre cei arestați se numără Florin Duduianu, în vârstă de 39 de ani, unul dintre cei mai căutați infractori din România și descris de autorități ca fiind liderul grupului, a relatat ABC 7 News.
Citește și: Fuga liderului clanului Duduianu, Anaser: din UK în Mexic, apoi, ajutat de o călăuză, în SUA
Potrivit sursei citate, unii dintre suspecți au etalat în postări pe rețelele de socializare mașini de lux și ceasuri Rolex.
Anaser Duduianu a fost condamnat de judecătorul districtual John W. Holcomb, la cinci ani de închisoare. În plus, trebuie să restituie și 1.850 de dolari. Duduianu a pledat vinovat la trei capete de acuzare de fraudă bancară și utilizare ilegală a cardurilor.
El va putea fi extrădat în România abia după executarea pedepsei în Statele Unite.
După fraudarea cardurilor, infractorii cumpărau lapte praf, pe care îl transferau în Mexic - unde este penurie - pentru a fi folosit de cartelurile locale în traficul de droguri
Până să fie prins, Anaser Duduianu făcea live-uri pe rețelele sociale unde îi acuza de corupție pe procurorii care se ocupă de dosarul său.