Interlopii fugari, ”în pericol”. Lista Most wanted a Poliției se scurtează. Cine urmează să fie adus

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.10.2023 - 14:09
Anaser Duduianu și Maria Tănase căutatți de ani buni Foto: Capturi Facebook/Interpol

70 de infractori fugari sunt pe lista Most wanted a Poliției Române, Printre ei se află și persoane care sunt căutate de mulți ani. Mulți încearcă să-și piaerdă lumea prin locuri îndepărtate de pe glob.

SHARE

Sunt două feluri de infractori fugari după ce au primit condamnări în România. Unii care încearcă să-și piardă orice urmă și alții care sfidează autoritățile române cu live-uri pe rețelele de socializare. Aceștia din urmă se cred intangibili. 

Toți ajung până la urmă, în cătușe, în țară. 

Interlopii fugari, ”în pericol”. Lista Most wanted a Poliției se scurtează. Cine urmează să fie adus

În prezent, lista Most wanted a Poliției conține 70 de urmăriți internațional. Sunt infractori condamnați pentru fapte grave care au reușit să fugă înainte ca autoritățile să ajungă la ei, să-i ducă în arest.

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

Printe cei mai cunoscuți infractori de pe lista Most wanted este liderul unei grupări interlope din România. Florin Duduianu, cunoscut drept Anaser Duduianu, a fugit înainte să fie anunțată condamnarea în dosarul maneliștilor. 

Surse judiciare arătau în vara lui 2020 că mai mulți membri al clanului Duduianu i-ar fi pus pe artiști să cânte gratis.

Printre cei tâlhăriți erau Florin Salam și Nicolae Guță. 

Citește și: INTERCEPTĂRI Șefii Duduienilor, supărați pe maneliști: Îi tai limba lu' Salam, să moară copiii mei

Nouă membri ai clanului Duduianu au fost săltați atunci și duși la audieri, iar alături de Anaser și Ștefan (fratele său) erau și Seif, Aramis și Denom, toți din același clan.

"Eu n-am fugit din România. Eram plecat de o lună jumate în Anglia când am primit mandatul de arestare. Eram în Anglia, acum sunt în Mexic. Cine poate să îmi garanteze mie că voi fi judecat drept?", spune lejer Anaser Duduianu într-un live. 

În august 2023, Florin Duduianu a fost prins de poliţiştii din Statele Unite ale Americii, care şi-au anunţat colegii din România. 

Citește și: Interlopii Anaser Duduianu, Romeo Ursu și Miluț, pe lista Most Wanted. Primii doi fac live pe TikTok

 Două femei, căutate cu Interpolul. Pentru ce fapte grave sunt date în urmărire

Maria Tănase, una dintre cele mai temute infractoare din București, este printre cei mai căutați oameni din România. Poliția a dat-o în urmărire internațională, astfel că se află pe lista Most Wanted a IGPR și pe lista celor mai căutați infractori de Interpol.

ubita unui interlop celebru din București a fost prinsă la un moment dat de poliția spaniolă însă ar fi fost eliberată din greșeală. 

Când și-au dat seama autoritățile de eroare, deja fugise. De atunci este de negăsit. 

Maria Tănase este unul dintre cei 33 de infractori de cetățenie română căutați de Interpol. În 2005 ea a fost condamnată de Tribunalul București la 17 ani de închisoare pentru lipsire de libertate, scrie pe site-ul Poliției Române, sub datele ei.

Femeia a fost condamnată pentru că în noiembrie 2000 făcea parte dintr-o grupare condusă de Nelu Ion, zis „Chinezu” care răpea și tortura bărbați în vârstă pentru a-i determina să-și vândă locuința.

Mai multe despre infracțiunile Mariei Tănase, aici: Maria Tănase, căutată cu Interpolul de aproape 20 de ani. Tortura bătrâni să le ia casele

O altă femeie căutată de poliție de ani buni este Anamarian Radu Stoica. Ea este căutată de organele judiciare încă de acum zece ani, din 2012. 

Conform informațiilor postate pe site-ul Poliției Române, românca, originară din Alba Iulia, este condamnată la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional nestructurat, trafic de persoane și proxenetism.

Român, pe lista celor mai căutați violatori

Un român este pe lista celor mai periculoși violatori căutați din 19 state europene. Ioan Grad a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Citește și: Un român este pe lista celor mai periculoși violatori căutați din 19 state europene

Pe site-ul Poliției Române, la persoanele “most wanted”, în dreptul lui Grad, se arată că individul a răpit și a violat, împreună cu un complice, două minore de 14, respectiv 15 ani.

Românul care l-a asasinat pe fostul ”cuscru” al lui Adi Minune, căutat de 9 ani de poliție

Un român figurează pe lista celor mai căutați infractori din Europa. El este urmărit de autoritățile din Irlanda pentru o faptă comisă în urmă cu 9 ani.

Lista conține 62 de persoane, suspectate sau condamnate pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri.

Liviu Miluţ Ciucheş (28 de ani), cunoscut drept locotenent al interlopului Ioan Anton, zis ”împăratul” este căutat de autoritățile irlandeze pentru constituire de grup infracțional în scopul comiterii unor infracțiuni de o violență extremă.

Citește și: Interlopul Miluț, ucigașul cuscrului lui Adi Minune, pe lista celor mai căutați infractori în Europa

Liviu Miluţ Ciucheş este din satul Nisiporeşti, comuna Boteşti, judeţul Neamţ și are 28 de ani. În prezent figurează pe site-ul european al urmăriţilor, eumostwanted.eu - „Most wanted“, ca fiind unul dintre cei mai căutați criminali din Europa. El este şi pe lista Poliţiei Române la categoria urmăriţi internaţional, deoarece pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Zaher Iskandarani, căutat de 10 ani de poliție

Zaher Iskandarani, alias „Prinţul Banatului”, a dispărut din România în aprilie 2014, cu câteva ore înainte să se pronunţe o condamnare de cinci ani de închisoare pe numele său.

Conform unor surse, înainte de 1989, Iskandarani s-a aflat în legături cu Departamentul Securităţii Statului şi ulterior s-a confirmat că era ofiţer de informaţii sirian.

El a controlat  reţelele de contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea prin graniţa de Vest „cel mai adesea cu complicitatea autorităţilor locale şi centrale din diferite instituţii, inclusiv din Poliţie şi Vamă”, susţin unele surse.

Ultima stire despre el datează din anul 2016 când a fost fotografiat la o cafea, într-un bar din oraşul libanez Kaslik, conform presei locale.

Aduși în cătușe după ce au crezut că sunt intangibili

Interlopii ca Romică Boenică a fost adus în țară în cătușe după ce tip de 15 ani a sfidat anchetatorii pe Facebook, a fost adus în această toamnă în cătușe în România. 

”Autorităților române le recomand un tratament pentru eficacitate, realizari în serviciu, îndeplinirea sarcinilor”, scria Boenică pe Facebook.

Citește și: Din ce țară le trimite interlopul Jenică Boenică mesaje polițiștilor români care-l caută de 15 ani

Iar în 2020, a publicat un mesaj în care susține că e singurul infractor din România care a reușit să scape de condamnarea la închisoare, fugind în Iordania.

”La data de 18 septembrie 2023, polițiștii Direcției Investigații Criminale - I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul București. 

Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”.

Fugarii, prioritatre zero pentru Justiție

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu,  a transmis recent un mesaj video prin care anunță că are ca prioritate zero, pe agendă, tema fugarilor. Alina Gorghiu susține că de la începutul anului au fost aduși în țară peste 600 de fugari.

Citește și: VIDEO Alina Gorghiu: Tema fugarilor, prioritate zero pentru Ministerul Justiţiei

„E important să ştiţi că Ministerul Justiţiei are ca prioritate zero pe agendă tema fugarilor. De asemenea, un semnal bun, venit din partea Guvernului, este faptul ca această temă este de interes şi pentru Guvernul României, pentru că doar împreună putem să facem ca numărul fugarilor din România să se diminueze”, afirmă Alina Gorghiu pe Facebook.

Gorghiu a mai spus că de la începutul anului până în prezent au fost aduși în România peste 600 de fugari pentru a executa pedeapsa în penitenciarele din țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te