Interlopul Miluț, ucigașul cuscrului lui Adi Minune, pe lista celor mai căutați infractori în Europa

DE Adrian Costin | Actualizat: 20.10.2021 - 15:08
Interlopul Miluț, ucigașul cuscrului lui Adi Minune, pe lista celor mai căutați infractori în Europa Foto: eumostwanted.eu

Interlopul Miluț Liviu Ciucheș, unul dintre ucigașii lui Virgil Buşă, cuscrul lui Adi Minune, a ajuns printre primii cei mai căutați infractori din Europa. Fotografia, datele și faptele sale sunt pe site-ul Europe's Most Wanted Fugitives.

SHARE

Considerat un infractor deosebit de periculos, pe site-ul Europe's Most Wanted Fugitives, despre Miluț Liviu Ciucheș se precizează: 

„În perioada martie – aprilie 2014, pe teritoriul Irlandei, persoana urmărită împreună cu alți 11 inculpați, au constituit un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiuni de omor, respectiv au urmărit și supravegheat persoane considerate a face parte din grupări infracționale rivale și au exercitat asupra acestora acte de violență de o intensitate deosebită, în urma cărora una din victime a decedat.

Citește și: Doi interlopi au băgat în stare vegetativă un bărbat care n-a vrut să cerșească pentru ei

La 10.04.2014, persoana urmărită, cu ajutorul a 10 alți inculpați, a pătruns prin efracție în apartamentul persoanei vătămate, a exercitat acte de violență repetate, de o intensitate deosebită, asupra victimei si i-a sustras mai multe bunuri de valoare. În urma leziunilor traumatice suferite, victima a decedat la 13.04.2014. Tot cu aceeași ocazie, cu ajutorul acelorași inculpati, persoana urmărită a exercitat acte de violență față de alte două victime care se aflau în apartament, folosind răngi, bâte și cuțite”.

Citește și: Interlopul Vali Nebunu și soția, acuzați că și-au băgat ilegal copilul în România, vor la CCR

Omor la îndemnul Împăratului


Potrivit anchetatorilor, Anton Ioan, zis şi "Împăratul", liderul unei grupări care voia să controleze activităţile infracţionale, ar fi avut un conflict cu Virgil Buşă şi i-a cerut o taxă de protecţie de 350 de lire la fiecare două zile pentru ca două tinere aduse din Bucureşti să se prostitueze într-un oraş din Irlanda.

Citește și: Liga I și toate competițiile sportive din România se desfășoară în afara legii privind COVID -19

Tatăl lui Franco, fostul iubit al lui Carmen, fiica lui Adrian Minune, a refuzat şi astfel a pornit un război.

„La data de 09.04.2014, suspectul Anton Ioan i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda, pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuț, precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locația unde se află victima, modul în care urmează să acționeze şi a pus la dispoziție armele cu care să exercite actele de violență. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul Anton Ioan le-a transmis membrilor grupării 'să-l facă tocăniță' și să exercite acte de violență asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, preciza DIICOT, la momentul respectiv.

După ce au pus la punct totul, interlopii l-au supravegheat pe Virgil Buşă şi apoi au intrat înarmaţi peste el în casă. Pentru a scăpa cu viaţă, Virgil Bușă a sărit de la balconul apartamentului și a cerut ajutorul vecinilor din apartamentul de la parterul blocului, unde erau, de fapt, complicii agresorilor. 

"Victima a fost prinsă de către membrii grupului care au continuat să exercite acte de violență asupra victimei până când aceasta nu a mai strigat și nu mai prezentat semne că este conștientă. Ulterior, victima a fost transportată la un spital din orașul Dublin, însă ca urmare a actelor de violență ce i-au provocat leziuni traumatice grave, la data de 13.04.2014, aceasta a decedat", au mai menționat procurorii DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te