FOTO Incendiu la Psihiatrie, la Spitalul Județean Slatina: 7 pacienți, intoxicați cu fum (UPDATE)

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.04.2021 - 14:00
Incendiu la Spitalul Județean Slatina: sursa: gazetanoua.ro
Incendiu la Spitalul Județean Slatina: sursa: gazetanoua.ro

UPDATE: Numărul persoanelor intoxicate cu fum în urma incendiului de la Spitalul Județean Slatina crește la șapte, a anunțat Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

SHARE

Astăzi, în secția de Psihiatrie, erau internați 37 pacienți (29 pacienți acuti si 8 cronici), 36 de pacienți fiind evacuați la izbucnirea incendiului, un pacient fiind externat anterior, conform managerului Spitalului Județean de Urgență Slatina, citat de MS. 

Personalul medical nu a fost afectat de incendiu.

Șapte pacienți au fost transferați la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina (intoxicatie cu fum, atac de panică).

22 pacienți au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Schitul - Greci Olt. Șapte pacienți cronici urmează să fie monitorizați în fosta secție de psihiatrie a spitalului (str. Draganesti, Slatina).

Inspectorii sanitari din cadrul serviciului control în sănătate publică din cadrul DSP Olt sunt la spital.

În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați. Numărul de telefon este 0722359050. 

----

UPDATE: Șase persoane intoxicate cu fum, în urma incendiului izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina, sunt în stare stabilă, iar restul pacienților evacuați vor fi transportați la Schitu Greci, scrie Agerpres, citându-l pe prefectul de Olt. 

Prefectul Florin Homorean a declarat pentru Agerpres că șase persoane intoxicate cu fum au fost transportate la UPU, iar starea lor este stabilă.

22 de pacienți evacuați vor fi transportaţi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Alți opt pacienți ar urma să fie relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

Șeful CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că incendiul a fost provocat de un pacient aflat la izolator, care a folosit o brichetă.

-----

36 de pacienți au fost evacuați din Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, în urma izbucnirii unui incendiu. Cel puțin patru pacienți și un medic au fost duși la urgențe, fiind în afara oricărui pericol, scrie publicația locală Gazeta Nouă.

La Spitalul Județean Slatina a fost activat planul roșu de intervenție, după izbucnirea unui incendiu în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. 

Incendiul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1, dar a fost stins, scrie news.ro. 

”Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum şi sunt transportate la UPU. Se continuă operaţiunile de căutare”, a transmis IGSU.

Sursa: Gazeta Nouă 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te