Hoți deghizați în polițiști au descins la un traficant, i-au luat drogurile și l-au lăsat la Parchet

DE Adrian Costin | Actualizat: 14.02.2024 - 14:29
Hoți deghizați în polițiști au descins la un traficant, i-au luat drogurile și l-au lăsat la Parchet Foto: INQUAM Photos/ Mihaela Ionela Bobar

De-a lungul timpului, infracțiunile cu hoți deghizați în polițiști au fost foarte variate, unele chiar spectaculoase. Interlopi celebri au pus la cale înșelătorii cărora le-au căzut pradă nu doar oameni simpli, ci chiar și alți infractori.

SHARE

Mai mulți infractori recidiviști au fost arestați în urma tâlhăriilor pe care le-au făcut dându-se polițiști. Infracțiunile cu hoți deghizați în oameni ai legii sunt foarte variate: de la amenzi de circulație date în trafic, până la descinderi și "confiscări" de bani și droguri.

Hoți deghizați au descins la un traficant, i-au luat drogurile și l-au dus și la Parchet

Astfel, o bandă de hoți care se dădeau polițiști au organizat o așa zisă descindere la un traficant de droguri pe care îl supravegheaseră o bună perioadă de timp.

La prima oră a dimineții, hoții deghizați în polițiști au descins și au confiscat și banii și drogurile găsite. Apoi l-au reținut pe traficant și l-au dus la Parchet. Pe drum i-au spus că vor încerca să vorbească cu procurorul ca să îl facă scăpat. Unul dintre hoți a intrat în clădirea parchetului, acolo unde fusese chemat pentru a fi audiat, conform Newsweek. 

Citește și Rețeaua fugarilor români din Italia: unde se ascund, ce afaceri au, ce avocați folosesc

Când s-a întors, i-a spus traficantului că îl costă 5000 de euro ca să îl facă scăpat. 

Două zile mai târziu, adevărații polițiști au descins în casa aceluiași traficant, iar acesta i-a întâmpinat uimit, spunându-le că le-a dat tot deja și că nu înțelege ce mai vor de la el, conform Newsweek. 

Fane Căpățână s-a dat polițist și a tâlhărit un srilankez

Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat din Sri Lanka care a rămas fără 2.500 de lei după ce o persoană care s-a dat drept polițist i-a efectuat un control corporal, moment în care i-a sustras portofelul.   

Citește și: EXCLUSIV Tzancă Uraganu a dat faliment cu shaormeria din București. Ce se întâmplă cu spațiul

Indiciile au dus către Ștefan Dinu (54 de ani), zis Fane Căpățână, un infractor cunoscut care abia fusese eliberat. El mai avea la activ o faptă asemănătoare, pentru care a fost condamnat în 2009. La acea vreme, Fane Căpățână, și Ion Gheorghe, zis Ramiro, se dădăeau polițiști și opreau mașini în trafic.

Amenzi false de circulație în traficul din Capitală

Doi foşti agenţi, care fuseseră daţi afară din Poliţie, au fost prinși la începutul anului trecut după ce dăduseră amenzi de circulație de circa 20.000 de euro .

Ei umblau prin Bucureşti cu o maşină neinscripţionată, dar cu numere "MAI". Îmbrăcaţi în uniforme, opreau şoferi în trafic şi le cereau bani pentru diverse abateri.

Pentru a fi siguri că ajung în posesia banilor, folosindu-se probabil de pretextul celor 48 de ore în care poți plăti amenda la jumătate din valoarea ei (măsură care, apropo, prevede acum 15 zile de grație), falșii polițiști trimiteau șoferii la bancomat pentru a scoate banii necesari.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te