Guvernul studiilor „după ureche“

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.05.2019 - 10:41

Newsweek România a demonstrat că majoritatea covârșitoare a miniștrilor PSD nu sunt înzestrați pentru a administra domeniile care le revin.

SHARE

Unii șefi de ministere nu au studii în domeniul pe care îl conduc. Alții și-au primit diplomele prin corespondență sau în timp ce erau politicieni importanți. Au frecventat universități private, cotate modest, iar câțiva au fost îndoctrinați de Partidul Comunist Român.

Poștașul bate la Dăncilă, cu diploma

Viorica Dăncilă are un parcurs educațional care nu o îndreptățește să fie premier. O nebuloasă este diploma de master obținută la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, facultatea de Administrație Publică – București. Ea a fost obținută în timp ce actualul premier muncea cu normă întreagă la Videle.

Toate sursele Newsweek România indică faptul că masterul „Spațiu public european“ urmat de premier a fost în trecut și poate fi urmat și astăzi doar la modulul „cu frecvență/la zi“. Newsweek România suspectează că Viorica Dăncilă a primit diploma de master prin poștă, fără să fie prezentă la cursuri. 

Zeus din Slatina: zboară zilnic 200 km

„Premierul din umbră“ Darius Vâlcov se angajează în anul 2000 pe o poziție executivă de director la Slatina, cu normă întreagă. Concomitent, urmează Facultatea de Drept la Universitatea Spiru Haret în București, oraș aflat la 180 de kilometri depărtare de Slatina.

Vâlcov se aliniază unei practici curente în PSD: să îți faci școala în timp ce muncești cu normă întreagă într-un oraș aflat la mare depărtare. La Spiru Haret în aceea perioadă era posibil orice. Era suficient să ai bani de taxă.

Dacă începuse cu 30.000 de studenți, la mijlocul anilor 2000, Spiru Haret ajunsese să școlarizeze 300.000 de studenți. Darius Vâlcov a prins, ca student, exact anii în care „fabrica de diplome“ Spiru Haret duduia.

Cine i-a citit Olguței cărțile?

Lia Olguța Vasilescu a dovedit și apoi a recunoscut că nu cunoaște absolut deloc limbile engleză și franceză. Acest lucru nu a împiedicat-o pe Olguța Vasilescu să susțină că a aprofundat peste o mie de pagini în aceste două limbi străine pentru documentarea la teza sa de doctorat intitulată „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne“, susținută în anul 2007.

În scenariul optimist, ministrul Muncii dezbătea, ziua, legi în Parlament, iar seara cineva îi citea cărți complexe în engleză și franceză în vederea documentării pentru lucrarea sa de doctorat.

Cadou academic pentru Carmen Dan

Newsweek România a aflat că ministrul de Interne, Carmen Dan, a absolvit, la vârsta de 29 de ani, o facultate privată, la fără frecvență. Licența a primit-o doi ani mai târziu. Ministrul de Interne a început cursurile de Drept cu cel puțin un an înainte ca Universitatea Ecologică să obțină autorizarea provizorie de funcționare. Dan a urmat facultatea în timp ce era secretară la Videle.

Daea, propagandistul lui Ceaușescu

După ce a studiat cinci ani la Academia Ștefan Gheorghiu, școala de partid și de cadre a PCR, Petre Daea a devenit specialist în agricultura socialistă, ideolog și propagandist al regimului comunist.

Pentru a fi admis, Daea a arătat că are o origine sănătoasă, a dovedit devotament față de Partidul Comunist, a fost propus de organizațiile muncitorești ale PCR și, în final, a primit binecuvântarea lui Nicolae Ceaușescu. În perioada 1976 – 1979, Petre Daea a urmat „cursurile universității politice și de partid (Ștefan Gheorghiu - n.r.)“.

Citește bilanțul primul an de Newsweek România

 

Newsweek România. Primul an - Anchetele care au schimbat viața publică

Newsweek România. Primul an - PSD își respectă promisiunile: crește pensiile! Doar pe cele speciale

Newsweek România. Primul an - Judecătorii condamnați de completul academic

Newsweek România. Primul an - România, un dezastru social

Newsweek România. Primul an. „Revoluția“ și „Mineriada“, trei decenii de diversiune și de nedreptate

Newsweek România. Primul an - Stăpânii scenei globale

Newsweek România. Primul an - Excepțiile care confirmă performanțele în sport

Newsweek România. Primul an - Flashback auto. 365 de zile cu cheia în contact

Newsweek România. Primul an - Români care schimbă lumea

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te