Fostul primar PSD al S5 a aruncat peste 30 mil. € pe un pantinoar cât 18 terenuri de fotbal

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.12.2020 - 22:48
Foto: digi24.ro

Fostul primar PSD al Sectorului 5 Daniel Florea a aruncat peste 30 mil. € pe un pantinoar cât 18 terenuri de fotbal, peste 5.000 de patine, urși polari și pinguini stabilizatori la supra-preț. Patinoarul stă de doi ani într-un depozit.

SHARE

Conform datelor contabile, în 2018, societatea Economat Sector 5 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 5 a achiziţionat un patinoar artificial de 10.700 de metri pătraţi cu un preț de 140 de milioane lei (cca. 31 mil. €), 5.201 de patine de diferite mărimi la 1.000 lei/perechea (5.201.000 lei, cca. 1,15 mil. €) și urşi polari şi pinguini stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/bucata).

Patinoarul artificial nu a fost niciodată montat pentru că este atât de mare încât nu poate fi amplasat în niciun parc din Sectorul 5. De 2 ani, acesta se află într-un depozit situat la marginea Capitalei.

În conformitate cu regulile FIFA, dimensiunile terenului de joc, în cadrul meciurilor oficiale internaționale, trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 90–110 m, iar lățimea, între 50-75m.

Prin urmare, dacă un teren de fotbal cu lungime medie de 100 de metri și lățime de 60 de metri are o suprafață totală de 600 de metri pătrați, patinoarul cumpărat de fostul primar PSD al Sectorului 5 Daniel Florea este aproape cât 18 terenuri de fotbal.

Pe de altă parte, pe 19 noiembrie, ofiţeri ai Poliţiei Judiciare din cadrul DNA au ridicat mai multe documente de la Economat Sector 5 SRL şi de la Primăria Sectorului 5 în legătură cu achiziția de tablete pentru elevii din S5 în contextul școlii online.

„În urma solicitărilor venite din partea mass-media, vă aducem la cunoştinţă că ofiţeri ai Poliţiei Judiciare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar şi alte documente din cadrul Primăriei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relaţia cu această societate comercială. Acţiunea ofiţerilor Poliţiei Judiciare din cadrul DNA are legătura cu achiziţia de tablete făcută de Economat SRL”, a transmis Primăria Sectorului 5, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.