Fostul colonel SRI Daniel Dragomir cere ieșirea României din UE

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.10.2018 - 12:45
Daniel Dragomir vrea ROEXIT. Foto Facebook

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat într-un dosar de corupție și unul dintre cei mai vocali adversari ai luptei anti-corupție, a lansat luni seara, pe pagina sa de Facebook, propunerea ROEXIT. Acesta sugerează că România ar trebui să părăsească Uniunea Europeană.

SHARE

Daniel Dragomir este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea lui Kovesi în dosarul Black Cube. Într-un alt dosar, a fost condamnat  în primă instanță la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals, fiind arestat preventiv de două ori.
Fostu colonel SRI a atacat Uniunea Europeană chiar în seara în care Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a exprimat preocupare în legătură cu reformarea legilor justiţiei în România şi a formulat semne de întrebare privind procedura care a condus la demiterea procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.  

Daniel Dragomir a susținut că România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

„1. Puteti sa va bagati pacaleala aia de MCV si de Schengen undeva.

2. Romanii decid singuri ce politica duce Romania ca stat suveran.

3. Nu vom da niciodata portul Constanta olandezilor. Ghinion.

4. Multinationalele voastre trebuie sa plateasca taxe in Romania si sa nu mai scoata profiturile toate afara.

5. Daca drepturile si libertatile romanilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezinta nimic pentru noi. Pe Kovesi si pe Coldea de ce i-ati refuzat la Bruxelles cand li s-a dat o iesire? De buni ce erau? Sunt mai buni ca slugi aici?

6. Jandarmii nostri sunt mai buni decat jandarmii vostri, doar ca sunt mai prost platiti si le face statul paralel dosare la ordin.

7. Este dreptul romanilor sa aleaga ce scrie in Constitutie despre familie. Cum noi nu v-am dat lectii cand ati permis toate prostiile la voi, putina decenta nu ar strica. Va vede bunul Dumnezeu”, a scris Daniel Dragomir.Tot luni seară, Liviu Dragnea a declarat la Antena 3 că nu vrea să stea „ghiocel” în fața UE: „Chiar nu cred că domnul prim-vicepreședinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spațiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria. Eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi. Și nu trebuie să mai mergem pe ideea de a fi political corect ca să dăm bine la nu știu ce porți înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu unul nu am de gând să fac asta”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și Dragnea: UE nu ne poate spune cum să votăm la referendum. Toader: merg la Bruxelles

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.