Fermierii au ajuns la București. Mai multe tractoare și camioane au forțat barajul Poliției

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.01.2024 - 19:25
Tractoare pe Centura Capitalei Foto: captură Digi 24

Fermierii și transportatorii au ajuns la București. Mai multe tractoare și camioane au forțat barajul Poliției pe Centura Capitalei și au intrat în Chiajna. Oamenii sunt deciși să meargă până la Guvern.

SHARE

Sute de fermieri și transportatori participă joi la a doua zi de protest. Camioane și tractoare din toată țara au pornit spre București. Unele deja au ajuns deja în Chiajna, practic la câțiva metri de București.

Oamenii spun că nu vor opri protestul până când guvernanți nu vor face ceva pentru a le ușura munca.

UPDATE 19.00  Protestele transportatorilor și fermierilor continuă și la această oră, în ciuda faptului că reprezentanții lor au ieșit mulțumiți de la negocierile de la Guvern. Sute de oameni sunt în continuare în comuna Chiajna.

Acolo a ajuns și prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, care a discutat cu fermierii protestatari și i-a îndemnat să facă o delegaţie pentru a dezbate soluţii la problemele lor.

”Vrem să ascultăm revendicările dumneavoastră şi să găsim soluţii. Ca să putem face acest lucru, veniţi să le consemnăm. Reuşim să ne înţelegem? Stabilim o delegaţie de oameni şi să reuşim să ne aşezăm la o masă?”, le-a spus Rareş Hopincă, joi, fermierilor protestatari, potrivit Digi 24.

UPDATE 16.30 Transportatorii şi fermierii au intrat în comuna Chiajna, după ce au spart barajul poliţiştilor şi au fost cât pe ce să lovească jandarmii.

Între timp, o delegaţie a transportatorilor a fost primită pentru discuţii la Palatul Victoria.

Fermierii au ajuns la București. Mai multe tractoare și camioane au forțat barajul Poliției

Fermierii au anunțat că vin cu 50 de tractoare la București dacă nu le vor fi luate în seamă revendicările. Mulți dintre ei au ajuns pe Centura Capitalei. Poliția a încercat să negocieze cu ei însă nu au reușit să-i oprească. 

De asemenea, mai mulți fermieri și transportatori din județele Moldovei au plecat spre București. 

Ei au poposit și la Roman, pentru a aștepta întâlnirea cu alți fermieri din zona de nord a țării.

Conform declarațiilor reprezentanților fermierilor și transportatorilor,  reunirea protestatarilor a fost una spontană, ca urmare a mobilizării pe paginile de socializare.

Citește și: VIDEO De ce se pregătesc fermierii să blocheze Bucureștiul: Noi murim și voi vă dați sporuri

” Nu ne-am adunat de bine. Există în acestă țară probleme în toate sectoarele de activitate din România, dar mai ales în agricultură și transporturi. 

Nu funcționează nimic în țara asta și singurii care răspund suntem, noi, cei din sectorul privat. Ați văzut pe cineva din sectorul bugetar să răspundă pentru deciziile proaste luate?!

Avem deja 3 luni de când am semnalat decidenților politici chestiunile grave pe care le întâmpinăm și nu s-a sinchisit nimeni să ne răspundă. Sunt lucruri grave și pertinente de care vorbim.

Să vă dau câteva exemple. Dacă vorbim de agricultură vorbim de necesitatea echivalării permisului de conducere pentru tractoare(din categoria B în C n.r).

Nici un fermier din Românai nu mai poate ieși pe poarta societății pentru că există o lege din iulie 2023,  care prevede că nu se poate conduce un utilaj decât dacă tractoristul are categoria C.

Asta e o aberație. În Europa orice tânăr care a împlinit 16 ani poate conduce orice vehicol,  dacă are permis de conducere.

E o aberație și prevederea de a realiza ITP-ul anual, atâta timp cât se emite un singur document, pentru conformitate, fără valoare juridică.

Citește și: A doua zi de protest al transportatorilor și fermierilor. Centura Capitalei, blocată din nou

Deși am prins în bugetele noastre astfel de sume nu le putem folosi , fără un  cadru legislativ actualizat ”, a declarat I.P, unul din fermierii prezenți la Roman, domiciliat în comuna Păltiniș (Botoșani), considerat a fi liderul grupului.

Acesta a vorbit și despre promisiunile deșarte care se fac de 34 de ani în această țară, susținând faptul că firmele private din România, au fost din ce în ce mai împovărate de legi incoerente și spoliatoare.

După joncțiunea cu alte convoaie de protestatari, veniți din județele Moldovei,  convoiul de la Roman s-a deplasat spre Bacău și de acolo la București,  unde protestatarii din întreaga țară urmează să rămână, până la rezolvarea de către Guvern,  a revendicărilor, a transmis Monitorul de Neamț .

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te