Femeia care a născut în fața spitalului avea deficiențe de vorbire și auz. Primarul aruncă vina

DE Octavia Constantinescu | 01.08.2023 - 08:37
Femeia care a născut în fața spitalului avea deficiențe de vorbire și auz. Primarul aruncă vina - Foto: Capturi video / imagine cu caracter ilustrativ

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a afirmat că femeia care a născut pe stradă după ce nu a fost primită în spitalul din localitate ”are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin”.

SHARE

O femeie a fost filmată în timp ce naşte pe trotuar, la uşa spitalului din Urziceni. Spital din care a fost nevoită să plece pentru că nu ar fi fost medici de specialitate, aşa se scuză conducerea pentru reacţia inumană.

Femeia era deja în travaliu când medicii au chemat Salvarea pentru a o trimite la alt spital la peste 60 de kilometri depărtare. Doar că bebeluşul nu a mai aşteptat. 

Cum se scuză primarul din Urziceni

”E o chestiune, Doamne fereşte, regretabilă, că s-a întâmplat aşa ceva, dar mă rog, rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru şi atunci vedem ce dispunem. Dacă este de vină Ministerul? Aştept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba…”, a declarat, primarul din Urziceni, Constantin Sava, potrivit news.ro.

Întrebat cum ar putea fi vina ministerului, el a replicat: ”Nu ştiu… lipsa medicilor”.

Citește și: Cazul femeii care a născut în fața spitalului Urziceni. Se caută vinovații: ”Este inacceptabil!”

Întrebat, de asemenea, despre faptul că Spitalul din Urziceni are Secţie de Ginecologie, el a răspuns: ”Da, are, fără doctori”.

”Din ce ştiu eu, până să aflu şi să văd ancheta, ştiu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin, sau că e de etnie rromă”, a adăugat Sava.

El a continuat referindu-se la medicii de familie: ”Întrebarea este de ce medicii de familie care iau iarăşi bani cu lopata nu înregistrează toţi oamenii şi toţi bolnavii din toate localităţile ţării ăsteia să vedem cum este.

Mai ales o mamă care trebuie să nască şi cu copil mic. Medicii de familie şi-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar aceşti oameni care sunt predispuşi, pentru că nu ştiu carte - cazul de faţă, surdomut, de ce nu merg după ei să spună: bă frate, gata, ţi-a venit timpul, cu o săptămână înainte, treci la internare… Săraca, dacă ea nu ştie de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbuleşti… Nu contează că român, că e neamţ, că e ungur, e vorba de un caz social, e vorba de un om”, a susţinut Sava.

Citește și: VIDEO O femeie a născut pe trotuar, în faţa Spitalului din Urziceni

Femeia nu a fost însoțită nici măcar până la ambulanță

Pacienta, în vârstă de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la spital la ora 05.00 şi, motivând că nu există pentru Obstetrică – Ginecologie medic de gardă, a fost chemată o Ambulanţă pentru a o transporta la alt spital.

Un medic chirurg trebuia, însă, să supravegheze acordarea îngrijirii medicale femeii, dar, din verificări, reiese că nici măcar nu a fost însoţită până la ambulanţă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că o demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului Urziceni este ”morală şi potrivită”, după ce o femeie a născut în faţa unităţii medicale. Managerul spitalului respectiv a fost amendat cu 4.000 de lei de către Inspecţia Sanitară de Stat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te