Cazul femeii care a născut în fața spitalului Urziceni. Se caută vinovații: ”Este inacceptabil!”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 31.07.2023 - 14:10
Femeia a fost asistata de personalul de pe ambulață Foto: facebook/Ambulața (imagine cu rol ilustrativ)

Ministerul Sănătății a reacționat dur în cazul femeii care a născut pe caldarâm, în fața spitalului Urziceni. Medicii de gardă de acolo au spus că nu au secție de ginecologie și au trimis-o către alt spital. Acum sunt anchete în unitatea medicală respectivă.

SHARE

Ministerul Sănătății a reacționat dur în cazul femeii care a născut pe caldarâm, în fața spitalului Urziceni. Medicii de gardă de acolo au spus că nu au secție de ginecologie și au trimis-o către alt spital. Acum sunt anchete în unitatea medicală respectivă.

Femeia trebuia asistată medical acolo, având în vedere că era un medic chirurg de gardă ce putea coordona această activitate.

Cazul femeii care a născut în fața spitalului Urziceni. Ministerul Sănătății: ”Este inacceptabil!”

Ministerul Sănătății a transmis un punct de vedere referitor la cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni.

”Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe.

În jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. 

Citește și: VIDEO O femeie a născut pe trotuar, în faţa Spitalului din Urziceni

Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale.

Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere.

Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței. 

Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internati la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare. 

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a revizui și a aduce din nou în atenția autorităților locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenței medicale și protejării sănătății cetățenilor din comunitățile pe care le conduc”, a transmis Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, contactat de Newsweek, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Marian Toneanu, a transmis că: ”a fost demarată o anchetă internă în acest caz” .

Vă reamintim că în spațiul public au apărut imagini cu o femeie care a născut în fața Spitalului Urziceni. Informația s-a viralizat rapid și au apărut o serie de reacții. 

Oamenii sunt revoltați pe rețelele de socializare din cauza faptului că în România, în anul 2023, o femeie este lăsată să nască pe caldarâm, deși la câțiva metri existau medici care o puteau ajuta să aducă un copil pe lume în condiții normale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te