Europa FM renunță la campaniile publicitate făcute de Firea pe banii Primăriei Generale

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.10.2019 - 16:14

Europa FM a decis să acorde spații gratuite de publicitate pentru promovarea „Noi construim un spital”, proiect desfășurat de fundația “Dăruiește viață”, în contextul scandalului declanșat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea împotriva spitaluliu de oncologie.

SHARE

Decizia postului Europa FM vine după ce, la începutul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, Europa FM suspendase deja campaniile publicitare cumpărate de Primăria Capitalei și difuzate pentru o scurtă perioadă de timp, se arată într-un comunicat al postului de radio.

Jurnalistul Moise Guran a facut publică această decizie, anunțând și că banii încasași deja vor fi returnați.

„Avertizăm colegii de breaslă, jurnaliști, precum și conducerile posturilor radio și de televiziune unde aceștia activează, că această publicitate otrăvită ne decredibilizează ca breaslă, ridicând opiniei publice semne de întrebare în privința obiectivității cu care este relatată activitatea Primarului General, Gabriela Firea, și a instituției pe care o conduce.

Consideram că acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascata în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Europa FM invită și celelalte radiouri și televiziuni să se alăture demersului nostru de a refuza campaniile din bani publici ale Primăriei Generale, considerând că atât un astfel de refuz, cât și susținerea inițiativei “Noi construim un spital”, sunt forme de apărare ale societății.

 

Newsweek România a refuzat banii PSD

Revista noastră a anunțat încă de la începutul anului că refuză orice sumă venită sub formă de publicitate de la PSD și de la liderii PSD. 

„Același PSD care trebuie să dea cu subsemnatul la parchet după dezvăluirile noastre despre cum a sifonat milioane de euro din subvenția primită de la stat. Răspunsul nostru: nu încheiem contracte cu partide anti-democratice!”, a scris, în martie, înainte de campania electorală pentru alegerile europarlamentare, Sabin Orcan, director Newsweek România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.