Drumul expres Craiova - Pitești, monitorizat de șeful Ford și ministrul Transporturilor

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 28.11.2019 - 19:18

Ian Pearson, directorul Ford România, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor din Guvernul Orban și că a stabilit să monitorizeze alături de Lucian Bode evoluția lucrărilor.

SHARE

”Am avut o primă întîlnire pozitivă cu nou ministru al Transporturilor, Lucian Bode. Am stabilit că toate lucrările la loturile drumului expres Craiova - Pitești trebuie să fie transparente și, cel mai important, să aibă termene de finalizare clare. Am convenit să ne întâlnim din nou în viitorul apropiat pentru a discuta progresele înregistrate”, a scris Ian Pearson pe Facebook.

Drumul expres Pitești-Craiova, care să lege fabrica Ford de autostrada A1, a fost cerut de ani de zile de compania americană ca o condiție pentru a continua investițiile în România.

Guvernarea USL a promis finalizarea lucrărilor pentru 2016, dar nici nu a demarat proiectul. Iar Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu au inaugurat cu mult fast începerea lucrărilor în primăvara acestui an, înainte de alegerile europarlamentare, însă, concret, nu s-a construit decât o intrare pentru utilaje.

La sfârșitul lunii iunie 2019, la prima vizită pe șantier, Ian Pearson a constatat că „după ce am petrecut aproape o oră încercând să trec prin Balş săptămâna trecută, am decis să verificăm progresul pe noua autostradă Craiova - Pitești, în special progresul pe șoseaua de centură Balş.

Drumul tehnologic a început pe data de 22, cu o declarație că drumul de centură va fi gata până la sfârșitul anului! După cum se poate observa din fotografiile pe care le-am făcut ieri, nu s-au făcut progrese importante de la începerea lucrărilor”.

Acesta a menționat că nu este doar vital pentru oamenii și afacerile din Craiova ca acest drum să fie finalizat la timp, „dar pentru toți românii care au nevoie să folosească acest drum vital sudic! Voi continua să monitorizez progresul și sper că vor fi realizate angajamentele care au fost făcute.”

Citește și ... Directorul Ford România a verificat starea drumului în câmp lansat de Dragnea înainte de închisoare

Iar Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor în Guvernul Dăncilă, s-a arătat imediat deranjat de afirmațiile șefului Ford România. La numai 24 de ore după declarațiile acestuia, Cuc s-a sesizat din oficiu și a reînceput seria de promisiuni. Următorul termen limită anunțat de Cuc este 2021. Dar la cum au decurs lucrările până acum, în cel mai optimist scenariu, drumul expres Craiova – Pitești se va realiza în 2022, deci peste termenul promis de către Guvernul Dăncilă directorului Ford România.

Citește și ... 

Răzvan Cuc, deranjat că șeful Ford a arătat că nu se lucrează pe Drumul Expres Craiova - Pitești

Șeful Automobile Dacia acuză lipsa infrastructurii, Guvernul Dăncilă spune că și-a făcut datoria

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -