Membru al CA al TVR: Gradea a convocat o ședință la care nu a mai venit

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.08.2018 - 14:04
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Directorul TVR, Doinea Gradea a convocat o ședință la care știa că nu poate să participe, pentru a evita să ofere explicații referitoare la concedierea jurnalistului Dragoș Pătraru și refuzul de a face public contractul dintre acesta și TVR, a dezvăluit liberalul Liviu Brătescu.

SHARE

Episodul Dragoș Pătraru și Doine Gradea nu a fost doar o intâmplare, susține Liviu Brătescu, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune. Potrivit acestuia, directorul TVR Doinea Gradea a semnat convocarea unei ședințe la care știa că nu poate să participe, pentru a evita să ofere explicații referitoare la concedierea jurnalistului Dragoș Pătraru și la  refuzul de a face public contractul dintre acesta și TVR.
Doinna Gradea „întâi a semnat convocarea unei ședințe extraordinare pentru o zi în care știa că este în concediu de odihnă, ceea ce demonstrează intenția ei de a nu oferi explicații pentru situația creată. Mai mult, lipsa de bunăcredință a fost evidentă și prin nedesemnarea unui înlocuitor, deși era obligația domniei sale. În plus alți doi reprezentanți ai PSD, împreună cu reprezentantul Guvernului Dragnea-Dăncilă, precum și reprezentantul minorităților, altele decât cea maghiară, nu au fost prezenți la ședință, neexistând astfel cvorum-ul necesar desfășurării”.

Citește și: 200.000 de euro, plimbarea condamnatului Zgabercea și a Doinei Gradea la Eurovision

Ședința ar fi fost solicitată de membrii consiliului deoarece încetarea colaborării cu Dragoș Pătraru, ca atare întreruperea emisiunii Starea Nației, care avea o audiență însemnată, necesita o analiză serioasă, susține Liviu Brătescu.  
„Solicitarea unui număr de cinci membri ai C.A., printre care mă număr, de a purta o discuție clară, separată de restul problemelor cotidiene din activitatea SRTV, cu privire la modalitatea prin care a încetat  contractul dintre SRTV și producătorul emisiunii Starea Nației, a fost acceptată de Doina Gradea, care a convocat membrii consiliului într-o ședință extraordinară. Convocarea ședinței venea la capătul mai multor încercări ale unor membri din cadrul C.A., de a vedea prevederile contractului amintit, fără clauzele financiare, pentru a constata în ce măsură motivele care au stat la baza rezilierii contractului, de către Comitetul Director al SRTV, în mod unilateral, au fost întemeiate”, a relatat Liviu Brătescu.

Citește și: Doina „cap de porc" Gradea, asociată cu un liberal

Membrii consiliului au solicitat să consulte contractul dintre cele două părți de mai multe ori, aceștia fiind îmtâmpinați de fiecare dată, cu refuzul PDG și SRTV, în ciuda faptului că Dragoș Pătraru și-a exprimat în scris acordul pentru a fi pus la dispoziția C.A. acel contract.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te