Doina „cap de porc" Gradea, asociată cu un liberal

DE Alexandru Pop | Actualizat: 15.05.2018 - 02:27

Parlamentarii liberali au chemat-o la audieri în Comisia de cultură și i-au cerut demisia, însă Doina Gradea, șefa TVR, a fost apărată până în pânzele albe de către PSD. Dar există și un liberal care o iubește pe Gradea. Atât de tare încât s-a asociat cu aceasta într-o firmă.

SHARE

În 2014, Doina Gradea a înființat o firmă (Global PR Partner SRL) cu un fost coleg din Pro TV, Valentin-Cornel Șerban (aparent, acesta este membru în Biroul executiv al sindicatului din Pro TV). 

Anul acesta, în aprilie, în firmă au apărut doi noi deținători de părți sociale. Unul din ei este un personaj interesant în actualul context politic: Florin Alexandru Dumitrescu. În momentul în care citiți acest articol, Dumitrescu deține 50% din Global PR Partner SRL iar restul de acțiuni sociale sunt deținute de către Răzvan Tudor Grigore, un necunoscut.


Membru PNL, fost consilier general

Florin Alexandru Dumitrescu este unul din liberalii bucureșteni foarte implicați în viața partidului. Acesta a lucrat cât se poate de serios pentru campania electorale la locale (și nu numai) din 2016. Și dispunea, la acel moment, și de experiență politică personală foarte relevantă: fusese consilier general din partea PNL în a doua parte a mandatului 2012 - 2016, după demisia colegului său de partid Cornel Peptea.

Dumitrescu, contactat de Newsweek România, a admis că a fost asociat cu Gradea, apoi i-a preluat firma. "Care e problema? E o chestie privată, domestică. Nu e de interes public și nici nu consider să vă ofer aceste informații. Sunt informații publice pe Registrul Comerțului. Puteți să luați informațiile de acolo. În Consiliul General am fost acum trei - patru ani de zile", a declarat liberalul.

Oficial, liberalii îi cer demisia șefei TVR

Relația foarte apropiată ("privată, domestică") a lui Dumitrescu cu Gradea este în totală contradicție cu relația dintre colegii săi parlamentari și șefa TVR. 

"Aşa cum se desfăşoară toate audierile, doamna Doina Gradea trebuia să-şi spună punctul de vedere, iar colegii noştri din comisie ar fi trebuit să-i adreseze întrebări. (...) 

Astăzi, PSD şi reprezentanţii acestui partid în Comisia pentru cultură au decis că doamna Doina Gradea nu trebuie să răspundă la întrebările pe care colegii din Comisia pentru cultură ar dori să le adreseze. 

O manieră de lucru incalificabilă, stalinistă, fără precedent în Camera Deputaţilor, se vede clar că colegii noştri de la PSD încearcă să aducă în cadrul Comisiei de cultură maniera prin care Liviu Dragnea conduce PSD şi România. (...) 

Domniile lor nu au făcut decât să arate încă o dată umbrela politică de care beneficiază directorul general al Televiziunii Publice", a spus șeful Comisiei de cultură din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, conform Agerpres.

____________

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te