200.000 de euro, plimbarea condamnatului Zgabercea și a Doinei Gradea la Eurovision

DE Mircea Marian | Actualizat: 15.05.2018 - 17:33

Deși a început să acumuleze, din nou datorii, televiziunea publică a cheltuit 200.000 de euro pentru trimiterea unei mega-delegații la concursul Eurovision de la Lisabona.

SHARE

Controversata șefă a TVR, Doina Gradea – notorie pentru faptul că a spus despre o subalternă că are `cap de porc` - a făcut parte din delegație, pentru `a face galerie`.

Președintele comisiei de cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu, a prezentat în ședința de marți a comisie decontul deplasării delegației TVR la Lisabona: 150.000 de euro taxa de participare și 50.000 de euro costul delegației. „La Lisabona, s-au deplasat 24 de persoane, dintre care doar 6 erau membrii formaţiei care a concurat la Eurovision. Optsprezece, în frunte cu doamna Gradea, au fost membri ai staff-ului”, a declarat Gigel Știrbu. 


După condamnare, s-a relaxat la Lisabona


Delegaţia televiziunii publice a fost formată din: Doina Gradea - preşedinte-director geenral, Cristian Zgabercea - manager de proiect, Cătălin Căţoiu - producător etapa internaţională, Cristian Georgescu - gestionarea eficientă a cheltuielilor, Iuliana Marciuc - şef de delegaţie, Smaranda Vornicu - comunicare, Cristian Acatrinei - comunicare, Gabriel Scîrlet - regizor muzical, Ana Maria Mindu - asistent-şef de delegaţie, Aurel Piţigoi - director de imagine, Petre Năstase - director artistic, Elena Ştirbescu - jurnalist pentru programul zilnic "Drumul spre Lisabona" şi alte ştiri sau participări la transmisii live până la sosirea echipei de la Ştiri (perioada 4-13 mai), Liana Damian - jurnalist pentru programul zilnic "Drumul spre Lisabona" şi alte ştiri sau participări la transmisii live până la sosirea echipei de al Ştiri (perioada 4-13 mai), Ioana Chiriţă - online & foto, Rodica Puca - stilist, Laura Fronoiu - jurnalist ştiri, Romeo Stancu - cameraman, Demeter Andras Istvan - director Casa de producţie (perioada 10-13 mai). 

TVR a transmis că Gradea s-a dus la Eurovision ca să facă galerie românilor, scrie Tolo.ro

După cum se poate observa, din delegație a făcut parte Cristian Zgabercea. El a fost condamnat, la data de 4 mai 2018, în primă instanță la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Condamnarea lui Zgabercea vine într-un dosar mai amplu, al finanțării ilegale a unor fundații culturale, în care este vizat fostul șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. La momentul condamnării, el era deja la Lisabona, unde a stat între 27 aprilie și 16 mai. 

Deși postul public și-a plătit datoriile istorice cu ajutorul dat de Guvern, (peste 600 de milioane de lei), și în 2017 TVR a încheiat tot cu datorii: 87,2 milioane de lei (19 milioane de euro), arată raportul financiar pe 2017.


________

Foto: Inquam Photos/Octav GaneaUrmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.