Doi angajați ai unui aeroport din țară, prinși la furat. Prejudiciul, 260.000 de euro

DE Octavia Constantinescu | 01.03.2024 - 15:11
Doi angajați ai unui aeroport din țară, prinli la furat. Prejudiciul, 260.000 de euro - Foto: Poliția Română / imagine caracter ilustrativ

Doi angajați ai unui aeroport din țară, prinși la furat. Prejudiciul, 260.000 de euro. Cum au fost depistați și cu ce pedeapsă se vor alege?

SHARE

Doi angajați ai unui aeroport din țară, prinși la furat. Prejudiciul, 260.000 de euro. Cum au fost depistați și cu ce pedeapsă se vor alege? 

Angajații unui aeroport prinși la furat 

Doi angajaţi ai unui magazin din aeroportul Otopeni ar fi furat bani şi produse vândute la bordul aeronavelor, în valoare de peste 260.000 de euro. 

La percheziţii, anchetatorii au găsit în casele indivizilor ceasuri, parfumuri, băuturi alcoolice, cosmetice, dar și produse alimentare. După ce au fost reţinuţi 24 de ore, bărbaţii anchetaţi pentru furt calificat au fost lăsaţi liberi, sub control judiciar.

Citește și: Trei frați au „dat lovitura”: Au furat piese auto de 2,2 milioane lei, în doar câteva săptămâni

"Polițiștii de investigații criminale din Otopeni, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale-IGPR, au documentat activitatea infracțională cu privire la furtul unor sume de bani, provenite din vânzarea produselor comercializate la bordul aeronavelor, în timpul zborurilor.

Astfel, la data de 28 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din Otopeni au depistat în flagrant delict 2 bărbați, cu vârste de 45 și 29 de ani, bănuiți că ar fi sustras sume de bani provenite din vânzarea produselor comercializate în timpul zborurilor, la bordul aeronavelor ce aparțin unei companii aeriene. 

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii din Otopeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 2 percheziții, în județele Ilfov și Prahova, la adresele de domiciliu ale celor 2 bărbați.

Ce s-a găsit la percheziții

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate ceasuri, parfumuri, băuturi alcoolice, precum și produse alimentare și cosmetice. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 263.920 de euro. 

Polițiștii de investigații criminale din Otopeni au documentat activitatea infracțională în urma unui denunț, formulat la data de 7 februarie a.c., de către reprezentantul unei societăți comerciale cu privire la faptul că doi angajați ai societății ar fi sustras, la data de 4 februarie a.c., sume de bani provenite din vânzarea produselor comercializate la bordul aeronavelor, în timpul zborurilor.

Citește și: Fura mașini cu platforma. Doi patroni, printre victime. A fost reținut

În urma probatorului administrat, polițiștii din Otopeni au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele două persoane, iar astăzi, 29 februarie, acestea au foat prezentate în cursul zilei de astăzi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cei doi bărbați.

Polițiștii din Otopeni continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a transmis IPJ Ilfov. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te