Trei frați au „dat lovitura”: Au furat piese auto de 2,2 milioane lei, în doar câteva săptămâni

DE Alin Crișan | 09.07.2022 - 11:34
Piese auto - Foto: Profimedia

4 bărbați care făceau parte dintr-o grupare infracțională au fost reținuți după ce au furat piese auto în valoare de 2.2 milioane de lei.

SHARE

Trei fraţi cu vârste de 17 ani, 22 de ani, respectiv 24 ani din Bratca şi un orădean de 36 ani au fost reţinuţi joi pentru furt calificat, după ce, în doar câteva săptămâni, au reuşit să fure catalizatoare auto în valoare de 2,2 milioane lei, dintr-o fabrică din Oradea.

Potrivit IPJ Bihor, furturile au fost comise în perioada 3 mai -16 iunie, iar unul dintre hoţi, tânărul de 22 ani, era  angajat ca șef de tură la fabrica ce are ca obiect de activitate producția de componente auto. 

"Tânărul avea ca atribuţii să transporte produsele respective în interiorul fabricii şi ar fi sustras, în repetate rânduri, 1.965 de componente utilizate în industria auto, beneficiind de sprijinul celorlați doi tineri, de 24, respectiv 17 ani. Aceştia ar fi preluat bunurile sustrase, după ce au fost scoase din interiorul fabricii, și le-ar fi transportat cu diverse autoturisme", se spune în informare.

Componentele sunt catalizatoare auto pe care, apoi, orădeanul de 36 de ani le-a vândut pe raza județelor Bihor și Timiș.

Citește și: VIDEO Scandal în trafic, la Sibiu: 4 bărbați s-au luat la bătaie într-un sens giratoriu

Paguba totală a fabricii este de 2.261.555 lei, din care oamenii legii au reuşit să recupereze bunuri de doar 140.000 lei, în timpul anchetei pornite de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi cu sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Oradea.

Concret, pe 16 iunie, de pildă, poliţiştii l-au prins în flagrant delict pe tânărul de 17 ani, în timp ce se pregătea să preia 49 de catalizatoare, care fuseseră aruncate peste gardul fabricii de către fratele său de 22 ani. Bunurile, în valoare de aproximativ 140.000 lei, au fost indisponibilizate.

"Totodată, a fost indisponibilizat și autovehiculul utilizat în vederea transportării acestora, pe care tânărul de 17 ani este bănuit că l-ar fi condus fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", se explică în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Citește și: FOTO&VIDEO Francezii ridică în timp record o bază militară - oraș la Cincu. Proiect comun NATO

În cele două zile, poliţiştii au descins şi la locuinţele celor patru suspecţi, ridicând 1.450 euro, despre care se presupune că ar proveni din vânzarea pieselor furate, bani care au fost puşi sub sechestru.

Cert este că cei patru hoţi au fost prinşi şi reţinuţi, joi, fiind anchetaţi acum pentru furt calificat (10 acte materiale), complicitate la furt calificat (10 acte materiale), iar tânărul de 17 ani şi pentru conducere fără permis.

Vineri, ei vor fi prezentaţi unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care va decide dacă se impune luarea vreunei măsuri preventive în caz. 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii SICE, care trebuie să urmeze traseul catalizatoarelor şi să recupereze întregul prejudiciu provocat de hoţi, potrivit ebihoreanul.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te