Disperare la PSD. Ședință de urgență pentru a forța anularea alegerilor în tot Bucureștiul

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.10.2020 - 18:09
Foto: INQUAM Photos/ George Călin

După ce nu au mai fost votați de români, liderii PSD încearcă, în stilul caracteristic, să mai obțină o șansă la masa verde. După ce unui angajat al lui Dan Tudorache i s-a deschis dosar penal pentru tentativă de fraudă electorală, PSD a inventat o acuzație la adresa USR.

SHARE

Scandalul alegerilor de la Primăria Sectorului 1 a ajuns într-un nou punct. După ce PSD a inventat o fraudă a votului din partea membrilor USR, partidul se reunește întroo șebință de urgență pentru a solicita anulare votului și reluarea alegerilor în București.

Liderii PSD au venit joi dimineață la sediul partidului din Kiseleff pentru a discuta despre scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va discuta cu avocații partidului înainte de a lua o decizie.

Citește și

„Acum am o întâlnire cu avocații și vă vom transmite ce am decis”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat dacă partidul va cere anularea alegerilor în București. „Sunt zeci de încălcări. Cum se poate într-o cameră să fie observatori doar de la un singur partid politic. Și ce au făcut acolo? Am înțeles că a fost o renumărare. Să ne arate. Categoric vom face plângere la Parchetul General”, a mai spus liderul PSD. 

Asta, cu toate că autoritățile implicate în alegeri, BES1 și Jandarmeria au comunicat că toate acuzațiile PSD sunt false, procedurile fiind respectate conform legii în privința faptelor sugerate de imaginile de la Antena 3.

Singurele suspiciuni reale sunt legate de fatul că Biroul Electoral al Sectorului 1 se afla în aceeași clădire cu un serviciu al Primăriei conduse de Dan Tudorache. De altfel, un angajat al Primăriei Sector 1 este suspect într-un dosar penal deschis pentru tentativă de fraudă. 

Astăzi, Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 a deschis încă un dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, pe baza imaginilor prezentate la Antena 3.

Candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat deja că va depune la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a scrutinului de duminică. Tudorache susține că trebuie repetate alegerile atât pentru primăria de sector, cât și pentru Primăria Capitalei.

În momentul de față, activitatea Biroului Electoral al Sectorului 1 este blocată de faptul că președintele BES 1, procurorul Nicolae Sprîncu, a fost depistat ieri pozitiv la COVID. Alți trei membri au au avut rezulta negativ, dar sunt izolați până la repetarea testului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.