Depindem de Serbia să ne reîncărcăm armele. Dîncu: „De 20 de ani visăm la o fabrică de pulbere”.

DE Alin Crișan | 02.08.2022 - 18:42
Soldat - Foto: Pexels, Asim Alnam

Despre acest subiect se vorbește atât la nivelul MApN, cât și la nivelul Ministerului Economiei, unde se află în subordine industria de apărare din România.

SHARE

De foarte mulți ani se vorbește în România de o fabrică de pulberi care să rupă dependența țării noastre de state precum Bulgaria sau, mai rău Serbia, stat apropiat de agresiva Federație Rusă.

Citește și: VIDEO Taiwanul trimite avioane de vânătoare Mirage 2000 pentru a escorta avionul lui Nancy Pelosi

În luna februarie a acestui an, înainte de invazia rusă în Ucraina, ministrul Economiei Florin Spătaru afirma că industria de apărare are nevoie de investiții strategice pentru ca sectorul să fie competitiv și performant iar, „printre altele, construcția unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investițiile prioritare pe care le vizez ca ministru al economiei”.

În acest moment industria de apărare din România depinde de alte state în ceea ce privește pulberea și explozivul pentru a reuși să producă muniție iar acest lucru e una din marile vulnerabilități ale Armatei României.

Citește și: Tudor Gheorghe își petrece anual concediul pe litoral: Fac asta de mult timp. Stațiunea preferată

Visul României, de la dependența de Serbia la furnizor de pulbere în regiune.

Subiectul unei fabrici de pulbere în țara noastră a fost abordat recent și de Vasile Dîncu, ministrul Apărării. În cursul zilei de ieri în cadrul unui interviu acordat postului Realitatea Plus, ministrul Vasile Dîncu a vorbit din nou despre „visul României” de a avea această fabrică. Precizăm că și în interviul acordat DefenseRomania în urmă cu două săptămâni ministrul a discutat despre acest subiect arătându-și dorința ca România să fie furnizor de pulbere pentru mai multe state din regiune.

Citește și: ÎPS Teodosie, iertat de o amendă pentru nerespectarea carantinei COVID de Judecătoria Constanţa

„Încă de acum 20 de ani de când am intrat în politică se discuta de o fabrică de pulberi în România. Pentru că e un paradox, să ai o industrie de apărare care e destul de dezvoltată, deși cu două viteze, una privatizată și de succes (...) și alta care din păcate vine dinainte de 1989 și nu a reușit să se reconvertească destul de eficient. Încercăm ca aceste lucruri să le reparăm acum cu ministrul Economiei, potrivit defenseromania.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.