ÎPS Teodosie, iertat de o amendă pentru nerespectarea carantinei COVID de Judecătoria Constanţa

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.08.2022 - 17:20
ÎPS Teodosie / Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a obţinut o victorie în instanţă. Una dintre cele trei amenzi primite de Arhiepiscopul Tomisului în luna ianuarie pentru nerespectarea carantinei, a fost anulată de Judecătoria Constanţa. Decizia nu este, însă, definitivă.

SHARE

Judecătoria Constanţa a decis să admită în partea plângerea formulată de Teodosie Petrescu împotriva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

"Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecătoria Constanţa”, se arată în minuta instanţei.

Citește și: VIDEO Carambol cu trei mașini, în Constanța. Una a ajuns cu roțile în sus, patru persoane rănite

Articolul 65, litera I din Legea 55/2020 se referă la "desfăşurarea de către organizatori a unor mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori a unor întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise, cu nerespectarea măsurilor stabilite conform art. 5 alin. (3) lit. a”.

Avocatul Adrian Cuculiş consideră că prin această decizie s-a dovedit că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept, relatează dobrogea.tv.

"ÎPS Teodosie, amendat de catre poliţia din Constanţa că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, câştigă procesul cu Politia Română şi anulează amenda de 1000 de lei, dar se şi constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza Cazinoului din Constanţa a fost săvârşită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar 8 luni de zile am reuşit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept şi <<izolat>> în mod abuziv”, a afirmat avocatul Cuculiş.

Citește și: VIDEO Convoi de tancuri T-72 pentru Ucraina, blocat la Sălaj. Un trailer a ieșit de pe drum

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, în 24 ianuarie, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.

Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa -- detalii aici: IPS Teodosie, amendat cu 1.000 de lei de polițisti pentru că oficia o slujbă, deşi se afla în carantină

A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului -- detalii aici: Arhiepiscopul Tomisului, amendat a doua oară într-o zi pentru că nu a respectat carantina

Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te