Delir în parohia lui IPS Teodosie: „Cel mai bun vaccin în Sfântul Altar. Avem o anumită autonomie”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.11.2021 - 16:55
Demență în parohia lui IPS Teodosie: „Cel mai bun vaccin în Sfântul Altar. Avem o anumită autonomie”/FOTO: Arhiepiscopia Tomisului

Declarații halucinante făcute în urmă cu scurt timp de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. Preoții ar trebui scutiți de certificatul verde, deoarece au în altar vaccinul magic, împărtășania.

SHARE

Declarația vine în condițiile în care Arhiepiscopul Tomisului merge chiar astăzi la înmormântarea unul preot coleg în vârstă de 50 de ani, care a murit de COVID. Înaltpreasfințitul are însă și o explicație. Acesta ar fi trebuit să slujească zilnic, așa cum le-a cerut el preoților din subordinea sa. 

„Noi avem o anumită autonomie, noi avem în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, sfânta împărtășanie, care s-a dovedit de-a lungul veacurilor. Hristos este doctorul fără cusur! Singurul doctor care vindecă orice boală, care învie din morți! Ce doctor a mai înviat din morți? De aceea avem niște argumente obiective și foarte solide”, a declarat IPS Teodosie. 

Cu privire la colegii preoți care au decedat din cauza coronavirus-ului, acesta spune că slujirea trebuie făcută zilnic. 

Citește și: Fostul senator PSD Dan Șova, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

„Preoții nu sunt scutiți! Orice om are păcate, și eu am păcate! Dar, în momentul în care ne spovedim și ne împărtășim, în avem pe Hristos în noi! Hristos nu ne lasă să ne îmbolnăvim, împărtășindu-ne zilnic și de aceea am recomandat preoților să facă liturghie zilnic și călugărilor mai ales. Și acesta este argumentul. La noi, în fiecare zi este Sfânta Liturghie la toate bisericile și la toate mănăstirile”, a mai spus arhiepiscopul. 

În această după amiază, IPS va fi prezent la înmormântarea unui „preot militar din București”, care a murit de COVID, în ciuda faptului că avea doar 50 de ani. 

„Nu slujea zilnic. Cine slujește zilnic are un mare ajutor. Și în această perioadă de trei săptămâni, chiar dacă a început postul de trei zile, eu am dat o circulară și la mine în arhiepiscopie se slujește zilnic la fiecare biserică și mănăstire. 

Citește și: Gore de la Cluj după ce a spus că va ploua cu morți: Sunt inofensiv, să moară ce-am mai pă interes

La mine nu a murit decât un singur preot, în eparhia mea”, povestește IPS Teodosie.

„Și vaccinații și nevaccinații se infectează. Atunci care e rostul pașaportului sau al certificatului verde, sau cum se numește? Nu găsim nicio logică! Se plâng atâția oameni că le-au murit cei ce s-au vaccinat. De aceea, dacă și vaccinații se infectează, cred că nu trebuie să fie impus, pentru că nu trebuie să fie o măsură obiectivă și fiecare are probleme de conștiință!. 

Eu nu am oprit pe nimeni să se vaccineze! Dar nici nu sfătuiesc pe nimeni!”, mai spune arhiepiscopul. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.