Dăncilă, în Parlamentul European: Guvernul este iubit de români și are susținere populară

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 03.10.2018 - 14:09
Dăncilă se simte iubită. Foto arhivă, Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a susținut, la finalul dezbaterii din Parlamentul European, că Guvernul pe care îl conduce a venit cu o creștere economică importantă și, de aceea, ar fi iubit de români și se bucură de o largă susținere populară

SHARE

„Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare şi nu îi acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele dezinformării”, a susţinut Dăncilă.
E a mai spus că trebuie apăraţi cetăţenii, că acest lucru îl cere şi că ea nu ignoră vocea poporului, iar martoră în acest sens este ”larga susţinere populară” de care se bucură actuala guvernare, dar că doreşte un dialog constructiv.

Citește și: Dăncilă, întrebată în plenul european de interesele ascunse ale Guvernului 
„Doamna Macovei, ştiu despre dezinformările dvs. Acest guvern pe care îl criticaţi atât de des a adus o creştere economică de 7% şi de aceea românii îl iubesc”, a susţinut Viorica Dăncilă. Ea a spus că este o lipsă de respect faţă de români să fie adusă lupta politică internă în PE.

Citește și: Minciuna grosolană pe care a spus-o pesedistul Dan Nica în Parlamentul European 
Viorica Dăncilă a precizat că reforma privind legile justiţiei este iniţiată în Parlament, Parlamentul fiind expresia voinţei poporului. ”Şi aici e dezinformare, pentru că au arătat cu degetul spre guvern”, a adăugat ea.

”Parlamentul European nu este inamicul meu, am fost europarlamentar 9 ani şi nu po să mă abat niciodată de la valorile europene. Poate nu toate lucrurile sunt corecte, dar sunt convinsă că poate exista un dialog constructiv şi ascultatea tuturor părţilor, şi cred că lucrurile se pot îndrepta. Vom ţine cond de recomandările Comisiei de la Veneţia. Azi domnul Tudorel Toader va merge la Comisia de la Veneţia. România este o ţară proeuropeană. Vă rog să aveţi încredere în România şi să aveţi încredere în respectarea statului de drept în ţara mea”, a încheiat premierul.

Citește și:Timmermans: Dacă Comisia trebuie să fie brutal de sinceră în evaluarea noastră, va fi 
Situaţia statului de drept din România a fost dezbătură miercuri în plenul Parlamentului European.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.