Cum a șmenuit deputatul AUR Mihai Lasca un german, în 2006, pe E60, prin metoda „Maradona”

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.04.2022 - 18:27
Deputatul AUR Mihai Lasca are un trecut penal consistent Foto: INQUAM Photos/Silviu Filip

Mihai Lasca a devenit, de curând, deputat din partea AUR și propovăduiește împotriva măștilor purtate de sclavi. De asemnea, spune că AUR va salva nația română. În trecut, are însă și o condamnare pentru șmen, pe lângă multe alte probleme cu legea.

SHARE

Mihai Lasca a avut o condamnare, în 2007, la vârsta de 27 ani, pentru o escrocherie ordinară: complicitate la înşelăciune prin metoda "şmen". Potrivit sentinţei, fapta s-a petrecut în vara lui 2006, când, împreună cu un amic, actualul parlamentar s-a postat cu maşina pe DN1 (E60), în apropiere de Piatra Craiului, cunoscut loc de acţiune al şmenarilor, dezvăluie Bihoreanul

Citește și

Cât cerea clanul Corduneanu taxă de protecție în monedă virtuală de la o videochatistă

Lasca a rămas la volan, iar prietenul său făcea semne autoturismelor cu numere străine, ca să oprească. A reuşit să convingă un cetăţean german să-i schimbe 500 euro în bancnote mai mici, pretinzând că în România nu-şi poate folosi cărţile de credit. Până când neamţul s-a dus la maşină după bani, bancnota reală a fost înlocuită cu o copie, învelită într-una de 100.000 lei (100 lei noi), "comision" pentru ajutor. Când victima a luat banii, şmenarul s-a urcat în maşina condusă de Lasca şi s-au făcut nevăzuţi, metoda fiind cunoscută sub numele de "Maradona".

Citește și: Cine e Andriy Khlyvnyuk, rockerul care a reunit Pink Floyd și a dat microfonul pe o pușcă de asalt

Ca să nu fie prinşi, ţeparii au făcut un ocol de 100 km pe drumuri secundare, reintrând pe E60 înainte de Oradea, unde, însă, au avut ghinionul să-l depăşească în trafic chiar pe cel pe care îl păcăliseră. Omul a sunat imediat la Poliţie, astfel că în momentul în care au pătruns în oraş şmenarii au fost traşi pe dreapta şi încătuşaţi. La percheziţie, poliţiştii au găsit şi banii neamţului, împărţiţi deja: Lasca primise 4 bancnote de 50 euro, iar amicul său, care a şi comis escrocheria, şi-a ţinut 6 bancnote, arată Bihoreanul. 

Citește și

Manelistul Florin Salam construiește blocuri de locuințe din banii dați de interlopi la petreceri

Reabilitat

Mihai Lasca a fost arestat 4 zile, iar la finalul procesului, în 2007, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani. Termenul de supraveghere a expirat în 2013, iar după încă 4 ani legea i-a permis să solicite reabilitarea, cererea fiindu-i admisă, iar pedeapsa ştearsă din cazierul judiciar. Acesta e motivul pentru care proaspătul deputat se făleşte acum pe Facebook cu cazierul curat.

Până la o nouă condamnare, şeful AUR Bihor rămâne, aşadar, un cetăţean onest, beneficiar al prezumţiei de nevinovăţie. 

Citește și

Cum a fost prins interlopul „Tyson" cu pistolul automat îngropat în cimitirul Vadu Pașii

În loc de răspunsuri, deputatul a transmis BIHOREANULUImulţumiri pentru "publicitatea" din campania electorală, care i-a asigurat "un procentaj foarte bun în judeţul Bihor pentru AUR", repetând că are "un cazier judiciar fără înscrisuri" şi că, până să fie învestit ca deputat, a condus "o societate cu profil de pază şi protecţie, fiind avizat în acest sens de IGPR, SRI şi IPJ Bihor".

Doar că până şi firma cu care se laudă, Grande Guard Legion, înfiinţată în 2017, e patronată de o altă persoană, tocmai pentru că la vremea respectivă Lasca încă avea cazierul "pătat", iar legea îi interzicea să aibă societăţi comerciale. Ajuns acum în Parlament, poate că va schimba şi legea, ca să "rezolve" şi problema asta.

Citește și

Parlamentarii AUR dau atacul la vaccinul anti-COVID: costă prea mult și semnalează Apocalipsa

Cine sunt "mielușeii ăia negri"

Lasca este judecat la Oradea în două dosare penale. Într-unul a fost trimis în judecată în 2018 de procurorii DIICOT Bihor, care îl acuză de constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv trafic de migranţi. În rechizitoriu, aflat acum în Camera preliminară a Curţii de Apel Oradea, anchetatorii au arătat că în 2012 actualul deputat a "iniţiat şi a constituit" gruparea din care făceau parte cel puţin 4 persoane, cetăţeni români şi maghiari.

Citește și: Deputatul AUR Dămureanu, împotriva vaccinării: „Încep astfel Zilele Apocalipsei?“

În document se citează şi o serie de discuţii telefonice în care Lasca vorbea cu complicii săi despre migranţi, pe care îi numea "oile ălea negre" sau "mieluşeii ăia negri", care vor veni "în flux normal" şi în număr mare pentru a fi scoşi din ţară, având "vreo 60 pe stoc, 70 de miei, şi după aia mai culeg". Câştigul era semnificativ: preţul pentru fiecare "oaie" varia între 1.000 şi 2.000 euro. "N-am bătut în cuie la preţ, dar îi în picioare treaba", îi explica unuia dintre amicii săi.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te